Рецепт за пљескавице у којима ће љубитељи риже уживати.
Састојци:
(за 3 особе)
– 200 г прокухане риже
– 2 мање главице црвеног лука
– 2 кашике маслиновог уља
– 1,5 кашичица сухог биљног зачина
– 1 кашичица мљевеног црног бибера
– прстохват чилија
– 1/2 кашичице першуна
– 2 јаја
– презла по потреби
Припрема:
Очистите и ситно исјецкајте лук и пропржити га на уљу до златно смеђе боје, па додати рижу и динстати, повремено мијешајући и прелијевајући је водом.
Када рижа буде скухана, додајте зачине, промијешајте и охладите.
У рижу додајте јаја, першун и презлу, мијешајте док се не добије једнолична смјеса која не смије да буде ни превише кашаста ни претврда.
Рукама обликујте пљескавице и пеците их на уљу са сваке стране док не порумене, пише Coolinarika.com.