Кухиња

Готово за 20 минута: Рецепт за најслађе медено срце

  • Извор: Курир
  • 03.09.2024. 21:04

Када поменемо слаткише, медено срце многима ће бити у прва три избора. Ова сочна чоколадна посластица која се топи у устима веома се лако припрема. Може бити и посна и мрсна верзија је погодна за јело током цијеле године.

Ево како да ову посластицу направите за само неколико минута и почастите себе и своје најближе.

Састојци:

- 250 мл киселе воде

- 120 мл уља

- 200 г шећера

- 1 кашика пекмеза по избору

- 250 г брашна

- 3 кашике какаоа

- 1 кашичица соде бикарбоне

- 1 кашичица цимета.

За премаз:

- 3 кашике пекмеза

За глазуру:

- 100 г посне чоколаде

- 2 кашике уља

Припрема:

Какао, соду бикарбону, брашно и цимет помијешати. Сјединити киселу воду, уље, шећер и пекмез, па додати суве састојке. Смјесу ручно измиксати и изручити у подмазан плех. Пећи колач у претходно загријаној рерни на 200 степени, око 25 минута. Врућ колач премазати пекмезом. Чоколаду истопити са уљем, па прелити преко прохлађеног колача.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Аутошоп магазин

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 10:30 Гола наука, документарни програм

    ' Гола наука, документарни програм

  • 11:30 Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде, теме посвећене домаћим производима, узгоју воћа и поврћа, ратарству и сточарству.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Мућке (12+) (Р)

    '''' Мућке (12+) (Р)