Кухиња

Готово за 20 минута: Рецепт за најслађе медено срце

  • Извор: Курир
  • 03.09.2024. 21:04

Када поменемо слаткише, медено срце многима ће бити у прва три избора. Ова сочна чоколадна посластица која се топи у устима веома се лако припрема. Може бити и посна и мрсна верзија је погодна за јело током цијеле године.

Ево како да ову посластицу направите за само неколико минута и почастите себе и своје најближе.

Састојци:

- 250 мл киселе воде

- 120 мл уља

- 200 г шећера

- 1 кашика пекмеза по избору

- 250 г брашна

- 3 кашике какаоа

- 1 кашичица соде бикарбоне

- 1 кашичица цимета.

За премаз:

- 3 кашике пекмеза

За глазуру:

- 100 г посне чоколаде

- 2 кашике уља

Припрема:

Какао, соду бикарбону, брашно и цимет помијешати. Сјединити киселу воду, уље, шећер и пекмез, па додати суве састојке. Смјесу ручно измиксати и изручити у подмазан плех. Пећи колач у претходно загријаној рерни на 200 степени, око 25 минута. Врућ колач премазати пекмезом. Чоколаду истопити са уљем, па прелити преко прохлађеног колача.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 На ивици терена (Р)

    ' На ивици терена (Р)

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:43 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.