Вјероватно никада нисте покушали да замрзнете лимун који сте недавно купили у супермаркету.
Након овога, дефинитивно би требало да промијените навике. Сваки пут кад купите лимун, одвојите неколико комада и убаците их у замзивач и нећете се покајати.
Ниске температуре значајно смањују киселост воћа. Као што вјероватно већ знате, лимун је изузетно здрав јер садржи витамин Ц и јача ваш имуни систем и помаже вашем тијелу да се бори против инфекција. Такође садржи супстанце које регулишу крвни притисак и чак се сматрају корисним за ментално здравље. Лимун је одличан у борби против стреса и депресије. Замрзавање ће лимун буквално учинити погодним за грицкање.
Разлог зашто смрзнути лимун има другачији укус од лимуна који се чува на собној температури је ниво киселости. Замрзавање лимуна смањује ову киселост. Киселост ће се вратити тек када се воће у потпуности одмрзне. Имајте на уму да лимунова кора садржи 5 до 10 пута више витамина од лимуновог сока и зато је свакако треба искористити, а не само бацити. Смрзнута кора има невјероватан укус. Можете је додати у чорбу, салату, шпагете, чак и у свој омиљени десерт.