Među prvim jelima koje svaka domaćica treba da nauči da spremi je supa.
Ona nije teška za pravljenje, ali ne uspeijva svima savršeno.
Ukoliko želite da napravite supu po ukusnom, starinskom receptu, trebalo bi da dodate dvije kašike šećera.
U nastavku teksta dajemo vam recept za ukusnu supu koja se pravi brzo i sa dve kašike šećera.
Sastojci:
- 6 l vode
- 1 očišćena pileća leđa
- 1 ćureći vrat
- oko 300 g junetine
- 1 veza zeleni
- 2-3 šargarepe
- 2-3 štapića celera
- keleraba (nije obavezna)
- 2 kašike šećera
Priprema:
U veliku šerpu sipajte vodu, pa dodajte meso i povrće, šećer, so i biber.
Kuvajte nekih 2 sata, a kada supa proključa skidajte penu.
Kada meso omeškša kao i povrće, procedite supu i vratite šargarepu.
Dodajte rezance ili knedle, piše "Super žena".