Чоколадни колач можете да служите на рођенданима, када вам дођу гости, али и само када желите нешто слатко.
Чоколадне посластице ријетко ко одбија, а ако нисте искусна домаћица, доносимо вам најбољи и најјеноставнији рецепт. Направите чоколадни колач и то само од два састојка.
Супер је и што се овај колач не пече, па ће вам за припрему бити потребно мање од пола сата, а најтеже је да сачекате да се колач стегне.
Састојци:
1 кг јабука
300 г црне чоколаде без шећера
Рецепт за чоколадни колач од 2 састојка:
Ољуштите јабуке и исјецкајте, па поређајте у шерпу. Прелијте водом и кувајте док не крене да кључа. Затим поклопите и кувајте још 5-7 минута. Проциједите јабуке, па их добро изблендирајте или сједините ручним миксером. Треба да направите пире, а ако желите у јабуке можете да додате и мало цимета.
Чоколаду истопите на пари, па помијешајте са пиреом од јабука. Сипајте у науљену тепсију или гумени калуп, па поравнајте. Покријте провидном фолијом и охладите у фрижидеру неких 3-4 сата.
(Ствар укуса)