Ово љето је цијели свијет постао залуђен виралном Дубаи чоколадом, а име је добила јер се могла купити само у овом граду Уједињених Арапских Емирата.
Друштвене мреже препуне су разних рецепата и покушаја да свако себи направи споменуту чоколаду, али јако је важно погодити прави омјер састојака.
Један од најважнијих, а често је изостављен у писаним рецептом, јесте тахин. Осим њега, дио фила су пропржени кадаиф и укусни намаз од пистација.
Вањски дио требао би бити сладак и гладак, док је пуњење орашастог окуса, кремасто хрскав и без текста оставља и најгласније критичаре.
Аутентичан доживљај
Чоколаду можете направити и без посебних помагала у обичном калупу за хљеб који сте претходно прекрили папиром за печење. Но ако желите аутентичан доживљај набавите силиконски калуп за израду чоколаде.
Састојци: 250 g млијечне чоколаде, 180 g креме од пистације, 75 g кадаиф разанаца, 30 g маслаца, 10 g тахини пасте, 1 чајна кашичица уља, прстохват соли.
Припрема:
1. У тави загријте мало маслаца, па на њему препржите кадаиф резанце које сте претходно уситнили ножем.
2. Пржите резанце пар минута док не постану хрскави и не добију златно-смеђу боју.
3. Помијешајте хрскаве резанце с кремом од пистације и тахнијем. Добро промијешајте и ставите са стране.
4. Растопите чоколаду на пари или у микровалној с мало уља.
5. Премажите половину растопљене чоколаде преко силиконског калупа за израду чоколаде.
6. Напуните га филом на бази пистације и кадаифа, па све заједно поново прекријте с остатком растопљене чоколаде.
7. Ставите чоколаду у замрзивач на пола сата да се стврдне, преноси Аваз.