Ако желите уникатну нијансу јаја за Ускрс потребна вам је луковина од црвеног лука, сирће, али и један тајни састојак.
Бојење јаја у луковини је стари и провјерен начин да на природан начин добијете прелијепе нијансе, али сада постоји нови трик који ће учинити да боја буде чаробна. У луковину додајте још само једну намирницу - ако желите уникатну нијансу, онда је овај трик баш за вас.
За ову технику фарбања јаја за Ускрс потребна вам је луковина од црвеног лука, сирће, али и један тајни састојак - авокадо.
За бојење јаја овом техником биће вам потребна луковина од 6 главица црвеног лука и два авокада. Луковину издвојите и ставите у два литра воде. Авокадо очистите и кору исјецкајте на ситно, па кору помешајте са водом и луковином. Авокадо можете искористити за припрему намаза, за торту или неко друго омиљено јело са овом намирницом.
Додајте у воду две кашике сирћета и ставите је на ватру. Док вода не прокључа, јаја можете украсити травкама на традиционалан начин. Поквасите јаје, на њега „залијепите“ травку или цвијет, па убаците у чарапу или газу.
Када вода прокључа, склоните са ватре, па убаците у њу јаја пажљиво да се скувају. Након 20-ак минута, склоните са ватре и оставите да се вода са јајима охлади. Након тога извадите јаја пажљиво и уживајте у предивним шарама.