"Micine mašne" usrećuju najmlađe princeze: Unikatnim ukrasima u borbi za kćerkino zdravlje

  • Izvor: ATV
  • 20.11.2022.09:48

Natalija Novaković, koja radi u Centru za predškolsko vaspitanje kao vaspitač, u slobodno vrijeme, kojeg nema mnogo, ručno izrađuje ukrase za kosu za male princeze a svoj mali biznis nazvala je "Micine mašne".

Natalija kaže da je na ovu ideju došla kako bi naglasila posebnost i ljepotu njene petogodišnje kćerke Milice koja je dijete sa poteškoćama u razvoju.

"Motivacije je bila moja Mica zato što je posebna djevojčica. Ukrasima za kosu htjela sam da se ona još istakne da ima nešto posebno na sebi i onda sam odlučila da joj pravim mašnice za kikice i da ih kombinujem uz garderobu. Gdje god smo došli svi su pitali gdje smo kupile ukrase za kosu i tako je sve počelo", priča Natalija.

"Micine mašne" osim mašni u svojoj ponudi imaju i rajfove, šnale i tako dalje.

"Kolekciju mašni dopunila sam rajfovima i  gumicama, šnalama i ostalim ukrasima za kosu. Rajfovi sa imenima su jako popularni", dodaje Natalija.

"Micine mašne" prate trendove i godišnja doba a Natalija ističe da su joj najdraži radovi po želji malih princeza.

"Micine mašne" su česti gosti na humanitarnim licitacijama gdje pomaže bolesnoj djeci.

Natalija kaže da je ukras za kosu sredstvo da uljepša dan malim porincezama, a ukoliko bi to nekom pomoglo dobila bi nagradu koja je pokreće a to, kako kaže, nema cijenu.

Ova borbena majka dodaje da je posvećena vježbanju sa kćerkom te da zato nema vremena koliko bi željela da se posveti izradi ukrasa za kosu.

"Vodili smo je na vježbe u razne centre, ali ona onda pokupi neki virus i sve staje. Odlučila sam da to preuzmem na sebe", kaža Natalija.

Natalija kaže da ovaj njen mali biznis nije poziv u pomoć.

"Nije poenta 'Micinih mašni' da ja zovem u pomoć. Meni je cilj da djevojčice budu zadovoljne i srećne", zaključuje ona.

Priču o "Micinim mašnama" pogledajte u prilogu.

Tagovi: