Srceparajuće

Djeca prodaju limunadu da pomognu samohranom tati

  • Извор: Блиц
  • 25.08.2023. 17:45

Svako dijete zaslužuje da ima bezbrižno djetinjstvo. Da se smije, igra i da ne zna za probleme.

Ali, nažalost, život nekad odluči da takvo djetinjstvo nekoj djeci bude uskraćeno, što je slučaj sa podmlatkom porodice Mikulić iz Subotice (Srbija) – Milanom (11), Nikolom (10), Ninom i Milom (6).

Iako su morali da odrastu prije vremena, ovim mališanima nije bilo teško da cijelo lijeto provedu ispred škole, gdje su napravili improvizovani štand za limunadu – čijom prodajom pomažu svom ocu da pokrije sve troškove ove petočlane porodice.

Nenad je samohrani otac četvoro djece i sa ponosom gleda na svoju “mlađu ekipu”, koja svojim zalaganjem zarađuje za svoje potrebe.

Potreba za pomaganjem ocu u svojim najranijim godinama počela je pričom koja nije nimalo radosna: njihova baka koja ih je čuvala, razboljela se i završila na bolničkom liječenju, a očaj koji su osjetili tada bila je kap koja je prelila čašu ali koja je i sve ovo pokrenula.

Ekipa od četiri člana, od kojih najstariji ima svega 11 godina organizovala se i počela da zarađuje kako bi svom ocu i baki pomogla.


Kanada ponizila Francusku

Kanada ponizila Francusku

Njihova dobrota i ljubav prema porodici privukla je i njihove drugare koji su odlučili da im pomognu da se posao održi. Tako da sada svako radi ono što zna i može, ali je jedno sigurno – jedni drugima su ogromna podrška.

Pored svega, Mila (6) je u kolicima

Koliko je jaka ova porodica iz Subotice govori i situacija da sve svoje životne nedaće prihvataju sa osmijehom. A ona, možda i najteža je što je Mila, jedna od bliznakinja, u kolicima.

Ima šest godina i boluje od spinalne mišićne distrofije. Tata Nenad je svaki dan vodi na vježbe kako bi Mila što više i brže napredovala u svom psiho-fizičkom razvoju.


Pretučena radnica u hotelu Jablanica poručila da ne želi nagodbu, traži da nasilnik odgovara

Pretučena radnica u hotelu Jablanica poručila da ne želi nagodbu, traži da nasilnik odgovara

Lako nije, ali Mikulići su veliki borci.

Dječja otvorenost i srce nemaju granice, a “mozak” ekipe je najstariji Milan, priča ponosni otac Nenad.

"Ideja je došla od najstarijeg sina, on je rekao da bi prodavao limunadu, da je slično vidio na internetu. Dao je ideju da bude 50 dinara i da tim parama kupimo vitamine za babu, lijekove za sestru, pa čak i za račune”, kaže samohrani otac za YouTube kanal “Subotičke TV”, koji dodaje da je jako ponosan jer su oni sami odlučili da mu pomognu, prenosi "Blic".


Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм