Питали смо вјештачку интелигенцију

Ко су најпознатији Срби?

 • Извор: АТВ
 • 13.03.2024. 07:30

Питали смо вјештачку интелигенцију: Ко су најпознатији Срби?

Најпознатији Срби могу варирати у зависности од контекста и интересовања, али неки од најпознатијих и најзначајнијих Срба који су оставили значајан траг у различитим областима су:

Никола Тесла - Један од највеличанственијих научника и изумитеља у историји, познат по својим револуционарним радовима у области електричности и магнетизма.

Новак Ђоковић - Један од најуспјешнијих тенисера свих времена, обиљежио је своју каријеру бројним освајањем Гренд слем турнира и првенством на свим великим турнирима.

Михајло Пупин - Физичар и иноватор, познат по свом раду у области радија и телекомуникација, као и заслугама у развоју научних истраживања у САД.

Иво Андрић - Писац и дипломата, добитник Нобелове награде за књижевност 1961. године, најпознатији по својим романима као што су "На Дрини ћуприја" и "Проклета Авлија".

Вук Караџић - Лингвиста и реформатор српског језика, познат по свом раду у стандардизацији и уједињењу српског језика.

Ово су само неки од најпознатијих Срба, али Србија и српски народ имају богату историју и културно наслијеђе са многим другим значајним личностима.

Пратите нас и путем Вибера

 • 13:55 Вијести

  Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

 • 14:00 Серија: Ко те шиша (Р)

  ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

 • 14:40 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

 • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

  Страсна љубавна прича двоје појединаца.

 • 16:30 Вијести у 16:30

  Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

 • 16:50 Центар дана

  Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?