Стручњаци имају одговор

Зашто се љубавне везе најчешће завршавају након 3 мјесеца

  • 31.05.2024. 13:13

Уколико вам је неколико пута досад пропала љубавна веза у року од три мјесеца, стручњаци наводе да постоји савршено добро објашњење за то.

Овај феномен је познат и као фаза меденог мјесеца. Ангелика Кох, која ради за апликацију Таими, навела је да су три мјесеца одличан временски период да схватите какав је ваш партнер заправо.

"Помаже вам да видите је ли он неко ко игра игрице и има лоше намјере или искрено жели везу", казала је.

Виена Параон, терапеуткиња и ауторица књиге "The Origins of You", рекла је да су почеци веза често забавни и узбудљиви. Али, убрзо ћете открити партнерове праве намјере.

"Долази до опадања одушевљења, што се обично дешава када више не уздижемо ту особу и не држимо се увјерења да нам она не може нашкодити", испричала је.

Након што се фаза меденог мјесеца приведе крају, реалистичност у погледу повезаности и компатибилности коју имате као пар може вам помоћи да се спасите од сломљеног срца.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 23:00 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:10 Ноћни програм

    Ноћни програм