Žene, obratite pažnju

4 razloga zbog kojih muškarci iznenada prekidaju emotivnu vezu

 • Izvor: Telegraf.rs
 • 21.06.2022.12:31

Početak emotivne veze može da bude prilično zahtjevan za oba partnera, posebno ako su ljubavnu priču započeli bez prethodnog druženja koje bi omogućilo kakvo-takvo upoznavanje.

Otkrivanje šta ko voli i šta kome smeta može da bude veoma izazovno, pogotovo ako jedan partner "leti u oblacima", a drugi je eksplozivnog karaktera i očekuje da mu "druga polovina" donekle "čita misli".

Ali, čak i ako u početku emotivne veze sve ide "kao po loju", u nekom trenutku može da se desi da muškarac odluči da "podigne sidro".

Zašto se to događa?

Psiholog Džejms Vudruf objašnjava da je ljubav jedna od oblasti našeg života u kojima smo češće slabi nego jaki.

"Muškarci nisu u stanju da podnesu ženino razočaranje ili činjenicu da se one zbog njih osjećaju povrijeđeno. Ne, ako imaju dušu", ističe Vudruf.

Prema njegovim riječima, većina onoga što žene očekuju od muškaraca ostaje na nivou prećutanih želja, što muškarce kasnije opredjeljuje da raskinu vezu i potraže sreću na drugoj strani.

On izdvaja četiri oblika ponašanja u vezi koja većini muškaraca ne prijaju.

1. Ljutite se što ne znamo da vam "čitamo misli"

Odrasli, zreli muškarci češće znaju šta ne žele, a ne šta žele. Svjesni su da je poželjno da kupe rođendanski poklon, poklon za Dan zaljubljenih ili za Dan žena. Ali sve što izlazi iz tih okvira za njih je nepoznanica.

Ukoliko želite da vas muškarac iznenadi i obraduje nekim povodom, trebalo bi da mu to stavite do znanja i, ono što je još važnije, da se ne ljutite na njega ako to ne učini jer mu niste ni na koji način nagovijestili da to očekujete. Ne zaboravite - ljudi ne umiju jedni drugima da "čitaju misli".

2. Uskraćujete nam komplimente

Žene često sočno komentarišu izgled slavnih muškaraca, ali rijetko koja će svom dečku reći: "Dušo, danas mnogo lijepo izgledaš".

I muškarci, kao i žene, vole da se osjećaju poželjno. Pohvalite njihov izgled, nemojte im uskraćivati komplimente.

3. Pokušavate da riješite probleme na pogrešan način

Muškarci često izbjegavaju konfrontaciju, više im prijaju mir i tišina. Ali, i neslaganja i svađe su dio romantičnih odnosa. Kako pokrenuti konstruktivnu raspravu? Potrebno je odabrati pravi trenutak i povesti razgovor na asertivan način.

"Guranje problema pod tepih" neminovno vodi raskidu. Sličan efekat ima i agresivni pokušaj da "istjerate stvar na čistac".

4. Preuzimate previše obaveza na sebe i ne živite u trenutku

Žene su sklone planiranju budućnosti, ali u želji da osmisle "savršen vikend", "savršen odmor" ili "savršen dan" često zaborave da uživaju u sadašnjem trenutku. S druge strane, pritisnute brojnim svakodnevnim obavezama, ne mogu da dočekaju da "prođe ovo" i da "završe ono", pa da "počnu da žive". Na sve to, rijetko traže pomoć voljene osobe.

Muškarci uglavnom nemaju vremena za čekanje, a ujedno vole da osjete da su potrebni. Krhkost njihovog ega je nevjerovatna i prije će završiti sa ženom koja živi u trenutku i umije da izgovori:

"Molim te, možeš li da uradiš ovo umjesto mene?", nego sa onom koja je stavila "život na čekanje" i pokušava da sve obaveze završi sama, piše "Telegraf.rs".

Tagovi:
 • 20:10 Dosije

  Emisija koja je dugi niz godina dio našeg programa, 'Dosije', novim izgledom i pristupom, rasvijetliće događaje u koje malo ko smije da zaviri, progovoriće o aktuelnim temama o kojima se ćuti, raspakovati činjenice i rekonstruisati slučajeve zločina, kriminala i korupcije, na sasvim novi način, precizno poput vještaka.

 • 20:45 Serija: Igra sudbine

  Četvrta sezona svima dobro poznate domaće serije 'Igra sudbine'.

 • 21:35 Serija: Istine i laži

  Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

 • 22:15 Izbor sportiste godine grada Banja Luka

  Izbor sportiste godine grada Banja Luka

 • 00:30 Serija: Bolivar (12+)

  Jedna od najpoznatijih kolumbijskih istorijskih drama i televizijskih serija 'Bolívar, una lucha admirable', što bi u prijevodu značilo 'Bolivar, borba vrijedna divljenja', prati život venecuelanskog nacionalnog heroja Simona Bolivara.

 • 01:30 Noćni program

  Noćni program