Književno ostvarenje

Zoran Matić donosi "Putovanje kroz Bosnu i Hercegovinu"

  • Извор: АТВ
  • 25.11.2021. 09:35

Autor književnog ostvarenja "50 top lokacija Bosne i Hercegovine" Zoran Matić, predstavlja dopunjeno izdanje svoje knjige pod nazivom "Putovanje kroz Bosnu i Hercegovinu".

Zoran Matić je 2020. godine objavio knjigu o ljepotama Bosne i Hercegovine pod nazivom "50 Top lokacija Bosne i Hercegovine" čiji je tiraž rasprodan za manje od godinu dana, tako da je ovo novo i dopunjeno izdanje priča o Bosni i Hercegovini. 

Knjiga sadrži 150 lokacija iz svih sfera turizma (gradovi, parkovi prirode, vodopadi, planine, jezera, tvrđave, vjerski objekti i još mnogo toga), zatim priče o gastronmskoj ponudi, preporukama za kafiće i klubove koji čuvaju i baštine rokenrol kulturu i još neke zanimljivosti iz Bosne i Hercegovine. 

Na preko 300 starana ispisani su savjeti i doživljaji pomoću kojih ćete upoznati i doživjeti ovu divnu zemlju na pravi način.

Ovo je jedna od onih knjiga koju rado imate u torbi i u automobilu i koja će da vam obezbijedi neke sjajne trenutke sa vama dragim ljudima,koje ćete dugo pamtiti.

Između ovih korica objedinjene su zanimljivosti, legende i priče, prirodna bogastva, ljudi koji su obilježili ovu zemlju i još mnogo toga. Obezbijedite svoj primjerak i spremite se za sezonu putovanja u Bosni i Hercegovini.

Knjiga "Putovanje kroz Bosnu i Hercegovinu" banjalučkog autora Zorana Matića je objavljena u izdavaštvu GrafoMarka iz Laktaša.

Banjalučka promocija knjige održati će se u četvrtak 25.11. u 20h u Narodnom pozorištu Republike Srpske, nakon toga počinje turneja po Bosni i Hercegovini. U srijedu 1.12. Gradska biblioteka Zenica, u petak 3.12. klub MASH, u subotu 4.12. u kafe baru Mr. Elephant u Istočnom Sarajevu i u nedelju 5.12. u Prnjavoru u pabu Pet Lampi.

Тагови:
  • 20:30 Револуција 1917

    'Револуција 1917

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм