Walt Disney prvim trailerom najavio izlazak filma "Cruella"

  • 18.02.2021. 09:50

Na zvaničnom kanalu Walt Disney produkcije danas je predstavljen prvi trailer za film "Cruella" u kojem će glavnu ulogu imati američka glumica Emma Stone.

Stone će u filmu odigrati ulogu kultnog zlikovca iz filma "101 Dalmatinac", tačnije čuvenu Cruellu de Vill, a upravo radnja novog filma biće podređena životu mlade Cruelle.

"1970. godine u Londonu, mlada modna dizajnerica Estella de Vil postaje opsjednuta psima, posebno Dalmatincima, sve dok na kraju ne postane nemilosrdna i zastrašujuća Cruella", stoji u opisu filma na zvaničnom kanalu Disneya, piše klix.ba.

Ono što se na samom traileru i u opisu filma može primijetiti jeste da Disney teži ka stavljanju fokusa radnje filma na glavne negativce što je u posljednje vrijeme jako popularna ideja u filmskoj industriji.

Mnogi filmski kritičari istakli su kako Disney sa ovim filmom cilja na uspjeh filma "Joker" u kojem se radnja podredila upravo glavnom negativcu iz serijala filmova o Batmanu.

Pored Stone, u novom Disneyevom ostvarenju igraće i Emma Thompson, Joel Fry, Paul Walter Hauser, Mark Strong i Emily Beecham.

Kada je u pitanju režija, režiser Craig Gillespie čije je posljednje režisersko ostvarenje u filmu "I, Tonya", učestvovaće u režiranju "Cruelle". Uloga izvršne producentice filma pripast će Glenn Close koja je, interesantno, igrala uloge Cruelle u verziji filma "101 Dalmatinac" iz 1996. godine.

Film "Cruella" bi se prema najavama trebao naći u kinima 28. maja s tim što njegovo eventualno šire emitovanje još uvijek zavisi od pandemije koronavirusa. Direktor Walt Disneya Bob Chapek izjavio je da ukoliko pandemija koronavirusa ne bude jenjavala, da je vrlo izvjesno kako će film biti dostupan na platfomi Disney Plus.

Тагови:
  • 20:00 Серија: Ко те шиша (12+)

    '’Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет'.

  • 20:30 Филм (12+)

    ''Филм (12+)

  • 22:00 Инстаграм: живот под филтером, документарни програм

    ' Инстаграм: живот под филтером, документарни програм

  • 23:00 Серија: Ред Рок (16+) (Р)

    ''Серија: Ред Рок (16+) (Р)

  • 01:00 Ноћни програм

    Ноћни програм