Требала бити вечерас

Удовица Боре Ђорђевића се противи пројекцији филма о Рибљој чорби: Аутори се хитно огласили

  • Извор: Б92
  • 02.10.2024. 17:02

Отказана је пројекција филма "Рибља чорба - Песме без којих се не може" која је требало да буде приказана вечерас у Дорћол плацу у Београду.

На званичном Инстаграм налогу фестивала Док'н'Ритам објављено је саопштење поводом ове одлуке.

"Жао нам је што морамо да вас обавијестимо да пројекција филма 'Рибља чорба - Песме без којих се не може', која је била заказана за вечерас у Дорћол плацу - неће бити одржана. Разлог лежи у чињеници да се Дубравка, удовица Боре Ђорђевића, противи пројекцији. Не знамо тачно зашто је тако, нити је добра прилика да то утврђујемо јер је све још свјеже и можемо да разумијемо да су емоције помијешане. Дужни смо, међутим, да кажемо да ми имамо Борину писмену сагласност, дату у вријеме кад се њих двоје нису још познавали", започели су у саопштењу.

"Такође, прије извршене оставинске расправе, гдје надлежни суд одлучује о правном насљедству, она - чисто правно гледано - нема могућности да утиче на било шта. Имајући, међутим, у виду да је она особа која је провела задње године живота са њим, да је не бисмо беспотребно узнемиравали, а из поштовања према Бори, одлучили смо да откажемо вечерашњу пројекцију. Хвала пуно свима на разумијевању", наводи се у саопштењу које су потписали Сандра Ранчић и Душан Весић.

Пратите нас и путем Вибера

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.

  • 19:49 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:50 Временска прогноза

    Преглед временских и биометеоролошких прилика у земљи и региону.