Trebala biti večeras

Udovica Bore Đorđevića se protivi projekciji filma o Ribljoj čorbi: Autori se hitno oglasili

  • Izvor: B92
  • 02.10.2024. 17:02

Otkazana je projekcija filma "Riblja čorba - Pesme bez kojih se ne može" koja je trebalo da bude prikazana večeras u Dorćol placu u Beogradu.

Na zvaničnom Instagram nalogu festivala Dok'n'Ritam objavljeno je saopštenje povodom ove odluke.

"Žao nam je što moramo da vas obavijestimo da projekcija filma 'Riblja čorba - Pesme bez kojih se ne može', koja je bila zakazana za večeras u Dorćol placu - neće biti održana. Razlog leži u činjenici da se Dubravka, udovica Bore Đorđevića, protivi projekciji. Ne znamo tačno zašto je tako, niti je dobra prilika da to utvrđujemo jer je sve još svježe i možemo da razumijemo da su emocije pomiješane. Dužni smo, međutim, da kažemo da mi imamo Borinu pismenu saglasnost, datu u vrijeme kad se njih dvoje nisu još poznavali", započeli su u saopštenju.

"Takođe, prije izvršene ostavinske rasprave, gdje nadležni sud odlučuje o pravnom nasljedstvu, ona - čisto pravno gledano - nema mogućnosti da utiče na bilo šta. Imajući, međutim, u vidu da je ona osoba koja je provela zadnje godine života sa njim, da je ne bismo bespotrebno uznemiravali, a iz poštovanja prema Bori, odlučili smo da otkažemo večerašnju projekciju. Hvala puno svima na razumijevanju", navodi se u saopštenju koje su potpisali Sandra Rančić i Dušan Vesić.

Pratite nas i putem Vibera