Дјечије позориште

У Бањалуци отворен Међународни фестивал позоришта за дјецу

  • Извор: АТВ
  • 13.10.2024. 19:32

Међународни фестивал позоришта за дјецу отворен је вечерас у Дјечијем позоришту Републике Српске у Бањалуци, а у оквиру којег ће до 19. октобра бити одигране представе из 14 земаља.

У оквиру свечаног отварања фестивала изведена је представа "Бескрајна прича" београдског Малог позоришта "Душко Радовић".

Фестивал је отворила министар просвјете и културе Републике Српске Жељка Стојичић која је истакла да фестивал окупља позоришта за дјецу из више европских земаља, али и шире, што говори о томе колико је Дјечије позориште Републике Српске посвећено анимирању дјеце кроз умјетност и културу.

"Вјерујем да ће дјеца у наредној седмици уживати у позоришним представама које долазе из различитих земаља и да ће схватити поруку коју им шаље свака од представа", рекла је Стојичићева новинарима прије отварања фестивала.

Она је навела да је ресорно министарство подржало ову активност која је већ постала традиционална.

Стојичићева је нагласио да је Дјечије позориште Републике Српске једино те врсте у Српској и да је поносна на оно што ова установа ради за дјецу.

Директор Дјечијег позоришта Републике Српске Љиљана Лабовић Маринковић рекла је да је новина у овогодишњем репертоару то што ће се видјети и рад дјечијих позоришта из Румуније и Мексика, која ће заинтригирати пажњу јавности.

"Радујемо се што су са нама након неколико година поново гости из Мађарске, из Театра `Бобита` који је европског и свјетског формата. Битно ми је да потврдим да су нам стигли сви гости и они из Шпаније, Мексика, Русије", навела је Маринковићева.

Министарство просвјете и културе Републике Српске један је од покровитеља 23. Међународног фестивала позоришта за дјецу.

Пратите нас и путем Вибера

  • 21:00 Одметница (12+)

    Одметница (12+)

  • 22:00 Персона (16+)

    Персона (16+)

  • 23:00 Филм: Јесен у винограду (12+)

    ''Френки и Нејт, чланови две супарничке винарске породице, нехотице постају заједнички власници малог винограда.

  • 01:00 Ноћни програм

    Ноћни програм