Премијера

Сергеј Трифуновић у улози Легије у серији "Сабља"

  • Извор: Телеграф
  • 09.02.2024. 10:56

РТС је објавио први трејлер за серију "Сабља", која се се бави убиством премијера Зорана Ђинђића, као и догађајима прије и послије 12. марта 2003. године, а улогу Милорада Улемека Легије играће Сергеј Трифуновић.

Објављена и прва фотографија познатог глумца како глуми некадашњег комаданта Јединице за специјалне операције.

У главним улогама гледаћемо Драгана Мићановића као премијера Зорана Ђинђића, Милицу Гојковић као новинарку Даницу Мандић, Љубомира Бандовића као полицајца Бориса Ракића и Лазара Тасића као Уроша Ристића-Малог. Феђа Штукан игра полицајца са којим Борис (Бандовић) ради на случају убиства премијера, а улогу Даничине (Гојковић) мајке маестрално је одиграла Јасна Ђуричић.

Како је раније наведено, Марко Грабеж тумачи лик Чедомира Јовановића, Бебу Поповића игра Марко Марковић, Ружицу Ђинђић Тихана Лазовић, Душана Михајловића Срђан Милетић, Зорана Живковића Игор Боројевић, Радета Булатовића игра Миодраг Крчмарик, Радета Марковића Гојко Балетић, Јовицу Станишића Изудин Бајровић, а Војислава Коштуницу Предраг Бјелац.

У причи о убиству премијера и акцији “Сабља” неизоставни су и ликови Милорада Улемека-Легије (тумачи га Сергеј Трифуновић), Милета Луковића -Кума (Милош Тимотијевић), Душана Спасојевића-Дуће (Бојан Навојец), браће Симовић (Марко Гиздавић и Ненад Хераковић), Сретка Калинића (Дино Бајровић), Звездана Јовановића (Бојан Кривокапић), Дејана Миленковића-Багзија (Милош Ђуровић), Љубише Бухе Чумета (Љубиша Миличић), Љиљане Бухе (Анђелика Симић)...

"Сабља" има 8 епизода и емитоваће се викендом (суботом и недјељом) на Првом програму РТС-а. Креатори серије су Владимир Тагић и Горан Станковић, двојац добро познат ТВ публици по серији "Јутро ће промијенити све".

Погледајте трејлер за серију "Сабља":


Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Вода у праху (12+) (Р)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:20 Серија: Љубавни залогаји (12+) (Р)

    Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.