Kuluš Orkestra

Predstavnici Ukrajine: Naša pjesma nije pobijedila samo zbog političke situacije

  • Извор: Агенције
  • 15.05.2022. 10:32

Nakon završetka finalne emisije ovogodišnjeg Evrovizije održana je pres konferencija na kojoj su se obratili pobjednici - članovi ukrajinske grupe Kaluš Orkestra te poručili da politika nije jedini razlog njihove pobjede.

Ukrajinski predstavnici osvojili su ukupno 631 bod, a od publike su dobili ogromnih 439 bodova. Kladionice su im od samog početka predviđale visoku poziciju, što se na kraju i ostvarilo.

Na press konferenciji koja je održana nakon finala, novinari su ih upitali da li smatraju da su pobijedili zahvaljujući trenutnoj političkoj situaciju u kojoj se njihova zemlja nalazi.

"Naša pjesma je bila jako slušana i prije nego je Rusija napala Ukrajinu. Svakako, pobjeda je vrlo značajna za Ukrajinu ove godine zbog svega što nam se dešava", poručili su.

Dodali su i da još uvijek nisu dobili poziv od ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog, koji se oglasio na društvenim mrežama poručivši da će ugostiti Evrovziju u obnovljenom Marijupolju.

Sličnu poruku imali su i članovi grupe: "On je zauzet. Ali, bićemo sretni da sljedeće godine ugostimo Evropu u novoj, sretnoj Ukrajini", rekli su oni.

Kaluš Orkestra je nazvana po ukrajinskom gradu, a pobjednička pjesma "Stefania" je posvećena majci pjevača grupe, ali i svim drugim majkama te govori o njihovim izazovima u današnjem svijetu.


  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.