Прва ноћ Сарајево Филм Фестивала

Отворено Бинго Љетно кино Тузла

  • Извор: ПР
  • 18.08.2024. 11:16

На Тргу Слободе синоћ је свечано отворено Бинго Љетно кино Тузла, чиме је започео Сарајево Филм Фестивал у овом граду. Кино је било испуњено до посљедњег мјеста, а присутни су с одушевљењем дочекали почетак највеће филмске смотре у регији.

Бинго Гроуп, као ексклузивни спонзор Сарајево Филм Фестивала по други пут доноси овај посебни културни догађај у Тузлу. Током осам љетних ноћи, Трг Слободе ће бити централно мјесто окупљања љубитеља филма, са 400 мјеста у отвореном кину, гдје ће публика моћи уживати у пројекцијама из дијела програма Сарајево Филм Фестивала.

"Као водећа пословна групација у БиХ и ексклузивни покровитељ Сарајево Филм Фестивала поносни смо што имамо прилику бити дио ове престижне манифестације која окупља филмске ентузијасте из свих крајева свијета. Отварањем Бинго Љетног кина Тузла, у сарадњи са Сарајево Филм Фестивалом и Туристичком заједницом града Тузла, желимо тузланској публици пружити јединствени фестивалски доживљај под ведрим небом“, изјавила је Татјана Пауноски у име Бинго Гроуп.

Својим дјеловањем Бинго Гроуп показује посвећеност развоју друштва, а партнерство са Сарајево Филм Фестивалом изградило је наше мјесто сусрета и филмске магије у Тузли.

Министар трговине, туризма и саобраћаја Тузланског кантона Денис Бећировић нагласио је како одржавање Сарајево Филм Фестивала у Тузли доприноси обогаћивању туристичке понуде и ствара основу за још већи развој седме умјетности у овом кантону.

„Желимо искрено захвалити Бинго групацији, највећем домаћем инвеститору и сталном партнеру у многим значајним активностима за наш кантон на овом партнерству са Сарајево Филм Фестивалом. Увјерен сам да ће ова сарадња на радост љубитеља филмске умјетности дати значајан допринос развоју културног и економског окружења у БиХ. Радује ме чињеница да је филмски гламур стигао и у нашу регију захваљујући Бинго Љетном кину Тузла“, рекао је он.

Сарајево Филм Фестивал наставља јачати свој статус културног, економског и друштвеног феномена, а ове године још снажније повезује Сарајево и Тузлу кроз филмску магију.

"Задовољство нам је што кроз дугогодишњу сарадњу с Бинго Гроуп реализујемо пројекте који унапређују квалитет живота у Тузли и промовишу наш град као атрактивну туристичку дестинацију. Захваљујући овом партнерству, успјешно смо повезали Сарајево Филм Фестивал с нашим градом, стварајући прекрасан амбијент Бинго Љетног кина Тузла. Овакве културне манифестације додатно обогаћују туристичку понуду Тузле, чинећи је још пожељнијом дестинацијом током љетне сезоне", рекла је директор Туристичке заједнице града Тузла Амра Јагањац.

Свјетска премијера филма "Након љета“  бх. оскаровца Даниса Тановића отворила је 30. Сарајево Филм Фестивал  и одушевила тузланску публику, а позитивна енергија и узбуђење могли су се осјетити у ваздуху.

Улазнице за пројекције у Бинго Љетном кину Тузла могу се купити у Туристичко информативном центру Тузла - сваки дан у периоду од 16 до 20.30 часова, на адреси Сони трг 6, као и онлине путем web странице Сарајево Филм Фестивала: www.sff.ba, на tickets.sff.ba и путем мобилне апликације Сарајево Филм Фестивала.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:15 Филм (Р)

    '' Филм (Р)

  • 16:00 Серија: Љубавни залогаји(12+) (Р)

    ’Љубавни залогај’ узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и нови симпатични ситком.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:40 Тајне музеја

    'Тајне музеја

  • 17:00 Серија: Преко Атлантика (Р) (12+)

    ''Серија: Преко Атлантика (12+) (р)