„Златна бајка о људима"

Оставио неизбрисив траг: Сјећање на Бранка Ћопића

  • Извор: АТВ
  • 26.03.2024. 21:30

Глумачка секција, фолклор, хор, рецитације све то у част српског писца Бранка Ћопића. У основној школи која нови његов назив, обиљежено је четрдесет година од смрти српског великана.

Основношколци и њихови наставници су се потрудили да културно-умјетнички програм: „Златна бајка о људима" засија у најбољем свјетлу.

Догађају су се прикључиле и друге основне школе. Поред тога што су обогатили програм, створили су и нова пријатељства.

Помоћник министра за предшколско и основно васпитање и образовање Наташа Цвијановић поносна је на саму манифестацију. Његовање културе и успомене на значајне личности, као што је био Бранко Ћопић, јако је битно, а ови млади људи су успјешно одговорили задатку.

Градоначелник Бања Луке Драшко Станивуковић, истакао је значај српског писца, као и то колико је важно да се у Бања Луци одржавају манифестације гдје дјеца могу да покажу свој таленат.

Дјечији писац и пјесник оставио је неизбрисив траг у култури српског народа. Основношколци ће наставити из године у годину да обиљежавају Ћопићеве дане, уз њих заборав никад неће украсти позната пишчева дјела као што су: „, Орлови рано лете", "Магереће године“...

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм