Холивуд

На додјели Еми награда ова серија је однијела највише признања

  • 16.09.2024. 12:18

Завршена је 76. додјела Еми награда, а серија Шогун освојила је убједљиво највише признања - чак 18.

По други пут ове године, Холивуд се окупио да ода почаст највећим ТВ звијездама.

Након што је церемонија 2023. одложена због прошлогодишњих холивудских штрајкова, највеће ТВ звијезде коначно су се окупиле у Лос Анђелесу да прогласе добитнике Емија.

Као и прије неколико мјесеци, звијезде “Медвједа” Џереми Ален Вајт и Ебон Мос-Бакрах поново су освојиле награду за најбољу главну и споредну мушку улогу у комедији.

Звијезда “Хакова” Џин Смарт освојила је награду за најбољу главну глумицу у комедији, а у највећем изненађењу вечери, ХБО-ови “Хакови” побиједили су и у категорији најбоље комедије и то серију “Медвјед” која је важила за главног фаворита.

Највише признања за Шогун

“Шогун” је серија са највише освојених признања на синоћној додјели – чак 18, међу којима и награде за најбољу драмску серију, најбољег главног глумца у драмској серији за Хиројуки Санаду и најбољу глумицу у драмској серији за Ану Саваи, као и режију за Фредерика Е.О.

У питању је јапанска серија која се темељи ан роману Џејмса Клавела из 1975. године. Радња је смјештена у Јапану, а одиграва се у 17. вијеку.

Исписана историја

Освојивши награду за најбољу женску улогу у драмској серији, Ана Саваи је постала прва жена азијског поријекла која је освојила ову награду.

Нетфликсов хит “Малени ирвас” освојио је награду за најбољу мини серију, а креатор Ричард Гад је кући понио трофеје за најбољег главног глумца и писца. Његова колегиница Џесика Ганинг, која је играла његову прогонитељку Марту, освојила је награду за споредну глумицу.

Џоди Фостер је освојила прву Еми у каријери глумећи у ХБО-овом филму “Прави детектив: Ноћна земља”, пише Варајети.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 20:10 Досије

    ''Емисија која је дуги низ година дио нашег програма, 'Досије', расвијетљава догађаје у које мало ко смије да завири, проговора о актуелним темама о којима се ћути, распакује чињенице случајева злочина, криминала и корупције, на сасвим нови начин, прецизно попут вјештака.

  • 20:50 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:35 Страначка хроника

    Страначка хроника

  • 21:40 Авионџије (12+)

    '''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Мућке (12+)

    ''Серија: Мућке (12+)