Holivud

Na dodjeli Еmi nagrada ova serija je odnijela najviše priznanja

  • 16.09.2024. 12:18

Završena je 76. dodjela Еmi nagrada, a serija Šogun osvojila je ubjedljivo najviše priznanja - čak 18.

Po drugi put ove godine, Holivud se okupio da oda počast najvećim TV zvijezdama.

Nakon što je ceremonija 2023. odložena zbog prošlogodišnjih holivudskih štrajkova, najveće TV zvijezde konačno su se okupile u Los Anđelesu da proglase dobitnike Еmija.

Kao i prije nekoliko mjeseci, zvijezde “Medvjeda” Džeremi Alen Vajt i Еbon Mos-Bakrah ponovo su osvojile nagradu za najbolju glavnu i sporednu mušku ulogu u komediji.

Zvijezda “Hakova” Džin Smart osvojila je nagradu za najbolju glavnu glumicu u komediji, a u najvećem iznenađenju večeri, HBO-ovi “Hakovi” pobijedili su i u kategoriji najbolje komedije i to seriju “Medvjed” koja je važila za glavnog favorita.

Najviše priznanja za Šogun

“Šogun” je serija sa najviše osvojenih priznanja na sinoćnoj dodjeli – čak 18, među kojima i nagrade za najbolju dramsku seriju, najboljeg glavnog glumca u dramskoj seriji za Hirojuki Sanadu i najbolju glumicu u dramskoj seriji za Anu Savai, kao i režiju za Frederika Е.O.

U pitanju je japanska serija koja se temelji an romanu Džejmsa Klavela iz 1975. godine. Radnja je smještena u Japanu, a odigrava se u 17. vijeku.

Ispisana istorija

Osvojivši nagradu za najbolju žensku ulogu u dramskoj seriji, Ana Savai je postala prva žena azijskog porijekla koja je osvojila ovu nagradu.

Netfliksov hit “Maleni irvas” osvojio je nagradu za najbolju mini seriju, a kreator Ričard Gad je kući ponio trofeje za najboljeg glavnog glumca i pisca. Njegova koleginica Džesika Ganing, koja je igrala njegovu progoniteljku Martu, osvojila je nagradu za sporednu glumicu.

Džodi Foster je osvojila prvu Еmi u karijeri glumeći u HBO-ovom filmu “Pravi detektiv: Noćna zemlja”, piše Varajeti.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 19:40 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:42 Sport

    Pregled najvažnijih dnevnih sportskih dešavanja i informacija iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 19:49 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:50 Vremenska prognoza

    Pregled vremenskih i biometeoroloških prilika u zemlji i regionu.