Француска

Млади виртуоз Ђорђе Перић отворио манифестацију "Дани Србије и српске културе" у Паризу

  • Извор: РТРС
  • 18.06.2024. 12:31

Отварање двадесет треће манифестације "Дани Србије и српске културе" у Паризу обиљежено је наступом младог виртуоза Ђорђа Перића из Бијељине.

Ова значајна културна манифестација одржава се 23. пут од 17. до 24. јуна 2024. године под називом "Наша дјеца су украс свијета".

Организатори догађаја су Савез Срба Француске и удружење Мондо Култ.

Свечано отварање манифестације одржано је у српском културном центру у Паризу, а отварању је присуствовао и предсједник Савеза Срба у Француској, господин Давид Јаковљевић.

Дани Србије и српске културе" представљају традиционалну манифестацију која окупља српску дијаспору у Француској, али и бројне љубитеље српске културе и умјетности из различитих делова света.

Овај догађај нуди разноврстан програм који укључује концерте, изложбе, филмске пројекције, радионице и предавања посвећена српској култури, традицији и наслеђу.

Наступ Ђорђа Перића, као специјалног госта, младог виртуоза из Бијељине, био је прави спектакл који је одушевио присутне. Његова изузетна техника и емоционална интерпретација привукле су велику пажњу и аплауз публике, поставивши високе стандарде за све наредне догађаје у оквиру манифестације.

Манифестација "Дани Србије и српске културе" је посебно значајна због своје улоге у промоцији и очувању српске културне баштине у дијаспори. Тема овогодишњег фестивала, "Наша дјеца су украс свијета", истиче значај најмлађих у очувању традиције и културног идентитета, те ће посебан фокус бити на програмима намењеним деци и младима.

Савез Срба Француске и удружење Мондо Култ, као главни организатори, уложили су велики труд да би овај догађај био успјешан и незабораван, а њихова посвећеност и ентузијазам осигуравају да "Дани Србије и српске културе" из године у годину расту и постају све значајнији културни догађај у Француској.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.

  • 19:49 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:50 Временска прогноза

    Преглед временских и биометеоролошких прилика у земљи и региону.