Глумац

Манојловић: "Златни печат" стигао у право вријеме

  • Извор: Танјуг
  • 10.06.2024. 15:44

Глумац Предраг Мики Манојловић изјавио је данас да је награда "Златни печат", која му је недавно уручена, стигла у право вријеме, односно док је и даље жив јер постоје награде које су постхумне и које више значе награди, него бићу ког нема.

Он је у изјави за Танјуг рекао да је прави показатељ истинског вредновања рада и талента чињеница да никада није куцао ни на једна врата ни у једној земљи јер су му филмови које је стварао у Југославији отворили многа врата, која су и дан данас отворена.

- Примајући награду "Златни печат" која ме ја заиста обрадовала, ја сам ишао редослиједом како смо сарађивали од Александра Ђорђевића па све до Горана Паскаљевића и Лордана Зафрановића. Да није било њих, било би мене наравно, али ништа не би било као што јесте да није било тих људи који су пратили глумиште Југославије, који су веома образовани и озбиљни креативци - навео је он и додао да сматра да је он једини глумац који је радио са свим редитељима "прашке школе".

Манојловић сматра да није било тог периода, не би било ни његове сарадње са свјетским умјетницима попут француског режисера Жан Жак Бенекса.

Говорећи о сарадњи са редитељем Лорданом Зафрановићем на филму "Дјеца Козаре", Манојловић је истакао да су зафрановићев "филмски рукопис" и његова естетика изузетно барокни и богати, због чега очекује да "Дјеца Козаре" буде позитивно изненађење и изузетан филм, за који се нада ће публика разумјети на прави начин.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+) (Р)

    ''''''''''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.