"Торнадо 2"

Инцидент на премијери, жена почела да вришти због сцена из филма

  • Извор: Блиц
  • 13.07.2024. 16:00

Премијеру новог блокбастера "Торнадо 2" у Лос Анђелесу прекинули су у четвртак увече демонстранти који су оптужили филм да "велича насиље над животињама", направивши мањи инцидент у биоскопској сали.

Са Дејзи Едгар Џонс и Гленом Пауелом у главним улогама, “Торнадо 2” је наставак филма из 90-их који привлачи обожаваоце у биоскоп. Са огромним звијездама и буџетом од 200 милиона долара, филм је привукао велику пажњу, али у овом случају не баш позитивну.

Ово су спорне сцене

Активисти за права животиња критиковали су филм због тога што је укључио сцену на родеу за који је ПЕТА тврдила да велича злостављање животиња.

Пауел (35) игра родео каубоја који постаје утицајни актер који јури олују, а сцена у “Торнаду 2” приказује холивудског шмекера на родеу у пуној каубојској опреми.

У знак протеста због укључивања родео сцена, ПЕТА је направила инцидент и прекинула премијеру у Лос Анђелесу и држала знакове на којима је писало: “Престаните да величате родео” и “Ласо на торнада, не на животиње”. На једном од бројних снимака може се видјети жена која вришти протестне пароле у биоскопској сали.

– Протестовали смо вечерас са јасном поруком против родео сцене. Срамота због величања насиља према животињама – гласила је једна од порука организације.

Пратите нас и путем Вибера

  • 14:15 Филм (Р)

    ' ''Филм (Р)

  • 16:00 Серија: Љубавни залогаји (12+) (Р)

    Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Насљедници (12+) (Р)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

  • 17:50 Емисија: Народ прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић.

  • 18:20 Чаролија Републике Српске

    ''Чаролија Републике Српске