"Tornado 2"

Incident na premijeri, žena počela da vrišti zbog scena iz filma

  • Izvor: Blic
  • 13.07.2024. 16:00

Premijeru novog blokbastera "Tornado 2" u Los Anđelesu prekinuli su u četvrtak uveče demonstranti koji su optužili film da "veliča nasilje nad životinjama", napravivši manji incident u bioskopskoj sali.

Sa Dejzi Еdgar Džons i Glenom Pauelom u glavnim ulogama, “Tornado 2” je nastavak filma iz 90-ih koji privlači obožavaoce u bioskop. Sa ogromnim zvijezdama i budžetom od 200 miliona dolara, film je privukao veliku pažnju, ali u ovom slučaju ne baš pozitivnu.

Ovo su sporne scene

Aktivisti za prava životinja kritikovali su film zbog toga što je uključio scenu na rodeu za koji je PЕTA tvrdila da veliča zlostavljanje životinja.

Pauel (35) igra rodeo kauboja koji postaje uticajni akter koji juri oluju, a scena u “Tornadu 2” prikazuje holivudskog šmekera na rodeu u punoj kaubojskoj opremi.

U znak protesta zbog uključivanja rodeo scena, PЕTA je napravila incident i prekinula premijeru u Los Anđelesu i držala znakove na kojima je pisalo: “Prestanite da veličate rodeo” i “Laso na tornada, ne na životinje”. Na jednom od brojnih snimaka može se vidjeti žena koja vrišti protestne parole u bioskopskoj sali.

– Protestovali smo večeras sa jasnom porukom protiv rodeo scene. Sramota zbog veličanja nasilja prema životinjama – glasila je jedna od poruka organizacije.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 14:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 14:15 Film (R)

    ' ''Film (R)

  • 16:00 Serija: Ljubavni zalogaji (12+) (R)

    Domaći sitkom ’Ljubavni zalogaji’ u režiji Milorada Milinovića uzbudljiva je avantura dva prijatelja Džonija i Šukija koji na Dorćolu otvaraju restoran ’na crno’, a koji nosi isti naziv kao i ovaj simpatični sitkom.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 17:00 Serija: Nasljednici (12+) (R)

    ''Danska serija 'Nasljednici', otvara priču o porodici poznate i ekscentrične umjetnice, Veronike, koja nakon smrti svoju djecu stavlja na veliki ispit života. Gro, Frederik i Еmil očekuju pravednu podjelu imanja, no sve što je majka imala, ostavlja vanbračoj ćerci Signe.

  • 17:50 Еmisija: Narod priča (R)

    Autorska putopisno-reportažna emisija novinarke Biljane Stokić.