Шерлок Холмс

Гај Ричи режира серију о животу познатог фиктивног детектива

  • Извор: Индекс
  • 04.06.2024. 12:11

Енглески редитељ Гај Ричи режираће серију од осам епизода о животу познатог фиктивног детектива Шерлока Холмса под називом “Млади Шеркок” Главну улогу добио је Хиро Фајнс Тифин, који је са Ричијем већ сарађивао на филму “The Ministry of Ungentlemanly Warfare".

Ово није први пут да Ричи ради на пројекту о Шерлоку Холмсу. Он је познатог детектива већ приказао у неколико филмовима у којима су главне улоге имали Роберт Дауни, као Шерлок Холмс и Џуд Ло као Џон Вотсон.

Како преноси Мовие Веб, серија ће се темељити на романима Ендруа Лејна који су почели да излазе 2010. године, а тренутно их има осам у серијалу.

Метју Паркхил ће бити извршни продуцент и водитељ пројекта, који ће сарађивати са Ричијем у адаптацији.

– У овом случају видјећемо узбудљиву нову верзију детектива за којег сви мисле да га познају на начин на који га прије нису замислили. Истражићемо овај загонетни лик, сазнати шта га покреће и научити како постаје геније којег сви волимо – коментарисао је Ричи за Дедлајн.

Иако лик Шерлока Холмса у романима има 14 година, у серији ће имати 19 година. Како преноси Дедлајн, серијом ће се представити “непоштовање и акцијом набијена прича о поријеклу вољеног детектива Сер Артура Конанан Дојла”.

Тренутно није познато када почиње снимање серије ни када је очекивана премијера, али познат је службени синопсис за серију.

– У доби од 19 година, Шерлок Холмс је осрамоћен, сиров, нефилтриран и неформиран када се нађе ухваћен у мистерији убиства на Универзитету Оксфорд који пријети његовој слободи. Упуштајући се у свој први случај са недостатком дисциплине, Шерлок успијева да разоткрије завјеру која ће заувијек промијенити његов живот – пише у синопсису.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 20:50 Серија: Ко те шиша

    'Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 21:20 Новине (12+)

    ''Новине (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Црна Гуја (12+)

    ''Серија: Црна Гуја (12+)

  • 23:05 Серија: 1993 (16+)

    ''''Серија: 1993 (16+)