Šerlok Holms

Gaj Riči režira seriju o životu poznatog fiktivnog detektiva

  • Izvor: Indeks
  • 04.06.2024. 12:11

Еngleski reditelj Gaj Riči režiraće seriju od osam epizoda o životu poznatog fiktivnog detektiva Šerloka Holmsa pod nazivom “Mladi Šerkok” Glavnu ulogu dobio je Hiro Fajns Tifin, koji je sa Ričijem već sarađivao na filmu “The Ministry of Ungentlemanly Warfare".

Ovo nije prvi put da Riči radi na projektu o Šerloku Holmsu. On je poznatog detektiva već prikazao u nekoliko filmovima u kojima su glavne uloge imali Robert Dauni, kao Šerlok Holms i Džud Lo kao Džon Votson.

Kako prenosi Movie Veb, serija će se temeljiti na romanima Еndrua Lejna koji su počeli da izlaze 2010. godine, a trenutno ih ima osam u serijalu.

Metju Parkhil će biti izvršni producent i voditelj projekta, koji će sarađivati sa Ričijem u adaptaciji.

– U ovom slučaju vidjećemo uzbudljivu novu verziju detektiva za kojeg svi misle da ga poznaju na način na koji ga prije nisu zamislili. Istražićemo ovaj zagonetni lik, saznati šta ga pokreće i naučiti kako postaje genije kojeg svi volimo – komentarisao je Riči za Dedlajn.

Iako lik Šerloka Holmsa u romanima ima 14 godina, u seriji će imati 19 godina. Kako prenosi Dedlajn, serijom će se predstaviti “nepoštovanje i akcijom nabijena priča o porijeklu voljenog detektiva Ser Artura Konanan Dojla”.

Trenutno nije poznato kada počinje snimanje serije ni kada je očekivana premijera, ali poznat je službeni sinopsis za seriju.

– U dobi od 19 godina, Šerlok Holms je osramoćen, sirov, nefiltriran i neformiran kada se nađe uhvaćen u misteriji ubistva na Univerzitetu Oksford koji prijeti njegovoj slobodi. Upuštajući se u svoj prvi slučaj sa nedostatkom discipline, Šerlok uspijeva da razotkrije zavjeru koja će zauvijek promijeniti njegov život – piše u sinopsisu.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: