Холандија

Домар бацио у ђубре лименке од пива које су биле дио изложбе: ''Само је радио свој посао''

  • Извор: РТС
  • 08.10.2024. 15:53

Мислећи да се ради о смећу, домар музеја ЛАМ у холандском граду Лисе бацио је празне лименке пива за које се испоставило да су у ствари дио изложбе.

Холандски музеј успио је да спаси умјетничко дјело па је сада изложба "Сви добри тренуци које смо провели заједно“, француског умјетника Александра Лавета, поново потпуна.

Иако умјетничко дјело на први поглед заиста изгледа као двије улубљене празне лименке пива, када се пажљивије проучи види се да се ради о веома прецизно ручно осликаним лименкама што је "захтијевало много времена и напора да се створи“.

Објављени резултати конкурса за додјелу спортских стипендија за 2024.годину

Објављени резултати конкурса за додјелу спортских стипендија за 2024.годину

Домар музеја, међутим, није увидио њихову умјетничку вриједност и, видјевши их изложене у лифту, бацио их у канту за ђубре.

Портпаролка музеја Фроукје Будинг рекла је за АФП да музеј често поставља умјетничка дјела на неочекиваним мјестима, па су лименке тако завршиле у лифту.

"Покушавамо да изненадимо посјетиоце“, додала је портпаролка.

Станија без доњег веша прошетала улицом

Станија без доњег веша прошетала улицом

Када се враћала са паузе, кустоскиња Елиза ван ден Берг примијетила је да су лименке нестале. Пронашла их је у канти за ђубре и то тачно прије него што је требало да буду изнијете и испражњене.

Истакла је да не осуђују потез домара: "Само је радио свој посао.“

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Бизнис клуб

    ''‘Бизнис клуб’ новим концептом приближиће вам економију и пружити вам релевантне актуелности из области економије и привреде, испратити економска кретања и трендове на глобалном нивоу и истражити њихов утицај на раст и развој економије у Српској.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.