Holandija

Domar bacio u đubre limenke od piva koje su bile dio izložbe: ''Samo je radio svoj posao''

  • Izvor: RTS
  • 08.10.2024. 15:53

Misleći da se radi o smeću, domar muzeja LAM u holandskom gradu Lise bacio je prazne limenke piva za koje se ispostavilo da su u stvari dio izložbe.

Holandski muzej uspio je da spasi umjetničko djelo pa je sada izložba "Svi dobri trenuci koje smo proveli zajedno“, francuskog umjetnika Aleksandra Laveta, ponovo potpuna.

Iako umjetničko djelo na prvi pogled zaista izgleda kao dvije ulubljene prazne limenke piva, kada se pažljivije prouči vidi se da se radi o veoma precizno ručno oslikanim limenkama što je "zahtijevalo mnogo vremena i napora da se stvori“.

Objavljeni rezultati konkursa za dodjelu sportskih stipendija za 2024.godinu

Objavljeni rezultati konkursa za dodjelu sportskih stipendija za 2024.godinu

Domar muzeja, međutim, nije uvidio njihovu umjetničku vrijednost i, vidjevši ih izložene u liftu, bacio ih u kantu za đubre.

Portparolka muzeja Froukje Buding rekla je za AFP da muzej često postavlja umjetnička djela na neočekivanim mjestima, pa su limenke tako završile u liftu.

"Pokušavamo da iznenadimo posjetioce“, dodala je portparolka.

Stanija bez donjeg veša prošetala ulicom

Stanija bez donjeg veša prošetala ulicom

Kada se vraćala sa pauze, kustoskinja Еliza van den Berg primijetila je da su limenke nestale. Pronašla ih je u kanti za đubre i to tačno prije nego što je trebalo da budu iznijete i ispražnjene.

Istakla je da ne osuđuju potez domara: "Samo je radio svoj posao.“

Pratite nas i putem Vibera

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Biznis klub

    ''‘Biznis klub’ novim konceptom približiće vam ekonomiju i pružiti vam relevantne aktuelnosti iz oblasti ekonomije i privrede, ispratiti ekonomska kretanja i trendove na globalnom nivou i istražiti njihov uticaj na rast i razvoj ekonomije u Srpskoj.

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 19:40 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:42 Sport

    Pregled najvažnijih dnevnih sportskih dešavanja i informacija iz zemlje, regiona i svijeta.