Сценариста и редитељ филма "Свједок"

Бојић за АТВ: Да наша дјеца имају усмени тестамент који ће ишчитавати и из кога ће учити шта се све дешавало

  • Извор: АТВ
  • 04.07.2024. 21:29

Национална премијера филма "Свједок" Дениса Бојића одржана је синоћ у Великој сали Синеплекса "Палас", са почетком у 17 часова, уз присуство бројних високих званица Републике Српске и Републике Србије.

Према ауторовим ријечима, овај филм представља својеврсну колективну исповијест српског народа о његовом страдању.

- Честитке бих равномјерно распоредио на читаву филмску екипу. На све учеснике филма "Свједок" који су прије свега смогли снаге да говоре о личној трагедији и тако дају свој допринос памћењу наше националне историје. Што се мене тиче, синоћ је крунисан завршетак једног дугог пута. Очекивано, један огроман интензитет емоција, једне колективне емоције прије свега, свих оних који су били у Паласу. Наша намјера је и била да створимо колективну емоцију, да је проширимо на један капиларан начин на цјелокупан српски народ колико је то могуће, да бисмо сву бол људи, која је синоћ била приказана на аутентичан начин, равномјерно, као народ подијелили и мислим да је то предуслов нас као српског народа да та бол буде наш кохезивни фактор. Задовољство ми је што је синоћ присуствовао велики број људи из Српске и Србије, важних људи који могу да преносе поруку о филму - каже за АТВ Денис Бојић, сценариста и редитељ филма "Свједок".

Након што су се мало слегле емоције, Бојић каже да осјећа понос што је припадник српског народа.

- Јутро послије, могу да кажем да осјећам огроман понос што сам припадник српског народа и што смо нажалост, послије свих тих трагичних чињеница успјели да све то ставимо у једну форму која ће бити отпорна на зуб времена и која ће служити нашој дјеци прије свега јер, то је сте поента, да наша дјеца имају један усмени тестамент који ће ишчитавати и из кога ће учити шта се све дешавало - наглашава Бојић.

На филму "Свједок" радили су: сценарио и режија Денис Бојић, директор фотографије Дејан Рачић, монтажер Огњен Богдановић, главни сниматељ Љубомир Тешинић, сниматељ Саша Врућинић, сниматељи задње сцене Александар Зорић, Синиша Стојић, асистент снимања Милорад Рајлић, дрон оператери: Љубомир Тешинић, Дејан Рачић, Бранислав Плавшић, Горан Лазић, Данило Цимбаљевић, Драган Глишовић Србољуб Стојановић, сниматељи тона Жељко Каламанда, Срђан Радаковић, Александар Влајић, Душко Јовановић, дизајнер тона Владимир Владетић, графички дизајн Борис Билић, Огњен Богдановић, возачи Миро Марковић, Саша Поповић, композитор Давид Мастикоса, промоција Маргарета Златунић, линијски продуцент филма Филип Млађеновић.

Пратите нас и путем Вибера

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Филм

    'Филм

  • 16:00 Серија: Љубавни залогаји(12+) (Р)

    ’Љубавни залогај’ узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и нови симпатични ситком.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:40 Тајне музеја

    'Тајне музеја

  • 17:00 Серија: Насљедници (Р) (12+)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота.