Међународни музички фестивал

"Балкан фест" у Бањалуци и Градишци од 9. до 12. септембра

  • Извор: АТВ
  • 06.09.2024. 17:47

Велики број младих музичких умјетника и извођача, композитора, текстописаца имаће прилику представити свој таленат на "Балкан фесту".

Међународни музички фестивал обухвата два фестивалска програма под називима "Европа пјева" и "Први аплауз" уз неколико пратећих музичких манифестација.

Добар музички репертоар пун изненађења биће распоређен на четири дана и два града. Девети и 10. септембар резервисани су за Градишку и Културни центар, а 11. и 12. септембар за Бањалуку и Љетну сцену Стара Ада, са почетком од 20 часова.

"Европа пјева" је фестивалско вече популарне музике на којој се првенствено оцјењују интерпретаторске вриједности младих умјетника. Пјевају домаће и свјетске хитове уз пратњу Ревијског оркестра "Балкан фест".

"Први аплауз" је већ препознатљив музички бренд Републике Српске и Бањалуке. Циљ је афирмисање аутора, посебно домаћих и промоција талентованих младих пјевача из региона. Генерални покровитељ је предсједник Републике Српске.

Кандидати се пријављују путем међународног јавног конкурса који расписује "Словенски културни центар". Бира их међународни селекциони жири састављен од музичких стручњака различитих профила. Догађај ће пратити и Алтернативна телевизија, која кроз свој рад, већ годинама, промовише младе, перспективне и талентоване особе. 

Такмичари наступају у три старосне категорије: дјеца од 8 до 14, тинејџери од 14 до 18 и одрасли од 18 до 31 године. Имаће прилику да одмјере пјевачки квалитет у конкуренцији селектованих такмичара из других земаља и да их "Балкан фест" усмјери на друге, већ међународне фестивале. 


Пратите нас и путем Вибера