Легендарни глумац

Ален Делон сахрањен на свом имању

  • 24.08.2024. 19:17

Легендарни француски глумац Ален Делон сахрањен је данас у приватној церемонији на свом имању.

Сахрана је обављена је у строгој приватности, а присуствовали су дјеца, родбина и блиски пријатељи док се маса људи окупила испред капије имања да ода посљедњу пошту Делону.

Француски глумац, који је преминуо 18. августа у 88. години, изричито је тражио да нема националног омажа, инсистирајући да жели да буде сахрањен “као и било ко други”.

Делон, звијезда многих класика француске и италијанске кинематографије као што су “Роко и његова браћа”, “У зениту сунца”, “Самурај”, “Дјевојка на мотоциклу”, “Базен” и многи други тражио је да буде сахрањен у капели на свом имању у мјесту Диши.

Француска полиција поставила је блокаде у близини сеоског имања, а небо изнад мјеста је затворено за ваздушни саобраћај током цијелог викенда.

Синови Алена Делона Ентони и Алан-Фабијен Делон накратко су изашли испред капије и захвалили свим поштоваоцима, људима који су дошли да одају пошту њиховом оцу.

Око 50 људи, колико је било на сахрани, морали су да оставе своје мобилне телефоне на улазу у имање, а Делон ће почивати недалеко од својих обожаваних паса.

Италијанска глумица Клаудија Кардинале (86), која је играла са Делоном у чувеном филму “Леопард”, рекла је да је превише тужна да би дошла на сахрану, јавио је АФП.

– Тражили су од мене да кажем нешто о овоме, али је моја туга је превише јака – рекла је она.

Бивша супруга глумца Делона Розали ван Бремен, мајка његове дјеце Анушке и Алана-Фабијена, била је на сахрани, рекли су извори агенцији АФП.

Међу окупљенима испред капије имања многи људи су стигли из других дијелова Француске да одају пошту Делону.

Током каријере Делон је радио са многим редитељима, укључујући Лукина Висконтија, Жан-Лик Годара, Жан-Пјера Мелвила, Микеланђела Антоњонија и Луј Мала.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 20:30 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ' ''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:15 Серија: Ко те шиша (12+)

    Серија: Ко те шиша (12+)

  • 21:45 Серија: Преко Атлантика (12+)

    ''Серија: Преко Атлантика (12+)

  • 22:45 Филм

    ''''Филм

  • 00:55 Ноћни програм

    Ноћни програм