"Cijeli svijet ne može da prikupi toliko"

Zalužni od Pentagona tražio 17 miliona granata i 400 milijardi dolara?!

  • 04.12.2023. 13:57

Glavnokomandujući Oružanih snaga Ukrajine Valerij Zalužni zatražio je od američkog ministra odbrane Lojda Ostina 17 miliona granata i od 350 do 400 milijardi dolara za "deokupaciju Ukrajine", piše "Ukrajinska pravda", pozivajući se na izvor upoznat sa sadržajem pregovora tokom nedavne posjete šefa Pentagona Kijevu.

Američkom gostu su ukazali na pomenute planove i računice na duge staze Generalštaba Oružanih snaga Ukrajine. 

Bugarska se predomislila: Ne šalju oružje Ukrajini!

Bugarska se predomislila: Ne šalju oružje Ukrajini!

"Ostinu je rečeno da je zemlji potrebno 17 miliona granata. Bio je, blago rečeno, iznenađen, jer cijeli svijet ne može da prikupi toliko granata", precizira izvor.

Osim toga, Zalužni se navodno požalio Ostinu na miješanje kancelarije ukrajinskog predsjednika Vladimira Zelenskog u komandu i kontrolu vojske.

Kličko podržao Zalužnog: Ukrajinska vojska je u ćorsokaku!

Kličko podržao Zalužnog: Ukrajinska vojska je u ćorsokaku!

Ranije je šefica Еvropske komisije Ursula Fon der Lajen priznala da Еvropska unija nije u stanju da ispuni svoj plan da proizvede milion granata 2023. godine, ali je obećala da će 2024. godine ЕU sigurno da poveća proizvodnju na milion godišnje.

Ukrajina na prekretnici: Zelenski tone sve dublje!

Ukrajina na prekretnici: Zelenski tone sve dublje!

Ostin je dao slična obećanja, rekavši da je Vašington povećao finansiranje proizvodnje municije za 50 odsto. Međutim, kako je prenijela američka TV mreža Еj-Bi-Si, američke isporuke artiljerijskih granata Ukrajini smanjene su za "više od 30 odsto" od početka palestinsko-izraelskog sukoba, prenosi RT Balkan.

Pratite nas i putem Vibera

  • 14:15 Serija: Ko te šiša (R) (12+)

    'Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    ''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Ova zanimljiva i uzbudljiva priča prati Dilan, mladu djevojku koja svoje snove mora da stavi po strani i uda se za Barana, koji bi ženidbom sa njom prekinuo dugogodišnju krvnu osvetu između njihovih porodica, Karabej i Demir.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Čarolije Republike Srpske (R)

    'Čarolije Republike Srpske (R)