Portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova

Zaharova: Jermene nije izdala Moskva nego Brisel

  • Izvor: SRNA
  • 04.10.2023. 13:30

Rusija nije izdala Jermeniju, nego je to učinila ЕU, navela je portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

Ona je napomenula da Brisel nije imao namjeru da omogući primirje i pruži humanitarnu pomoć.

Prema njenim riječima, ЕU je gledala sa strane dok su ruski mirovnjaci d‌jelovali kao posrednici u postizanju primirja i nije pokazala ni naznaku namjere da pruži bilo kakvu praktičnu pomoć.

Zaharova je rekla da je Brisel ćuteći gledao sa strane, dok su predstavnici Rusije organizovali pružanje humanitarne pomoći Nagorno-Karabahu i pratili mještane Karabaha na putu za Jermeniju, nakon što je odblokiran koridor Lačin.

"Pa, ne baš potpuno ćuteći. Brisel je podsticao jermenske državljane i pričao im izmišljene priče o tome kako ih je Rusija, navodno, izdala. ЕU je ta koja je ubijedila Jerevan da ne poštuje ono što je dogovoreno uz posredstvo Rusije. ЕU je ta koja je izdala Jermene", naglasila je Zaharova.

Zaharova je istakla da Misija ЕU u Jermeniji ne donosi ni deeskalaciju niti stabilnost, te da glavni cilj Misije nije bezbjednost niti pomoć u normalizaciji odnosa Bakua i Jerevana, već obavještajno posmatranje i destabilizacija, javio je TASS.

"Oni su prvo podsticali Jermeniju i davali obećanja, a zatim su u tišini posmatrali kako se razvija situacija. Zapad je taj koji je odgurnuo Jerevan od puta sprovođenja sporazuma postugnutih uz posredstvo Moskve", zaključila je Zaharova.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 10:00 Serija: Istine i laži (12+)

    Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

  • 10:50 Mućke (12+) (R)

    'Mućke (12+) (R)

  • 11:30 Agrar (R)

    Aktuelne priče iz svijeta domaće i regionalne poljoprivrede, teme posvećene domaćim proizvodima, uzgoju voća i povrća, ratarstvu i stočarstvu.

  • 11:55 Vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 12:10 Gola nauka, dokumentarni program (R)

    '' Gola nauka, dokumentarni program (R)

  • 13:00 Autošop magazin (R)

    Za ljubitelje automobilizma, auto tržišta i najnovijih informacija o vašem ljubimcu.