Kori Komperatore

Tijelom zaštitio ženu i kćerke od metaka: Ovo je vatrogasac (50) koji je poginuo na Trampovom mitingu

  • Izvor: Agencije
  • 15.07.2024. 14:01

Kori Komperatore (50), koji je ubijen na Trampovom skupu u Batleru u Pensilvaniji u subotu, poginuo je herojski dok je pokušavao da zaštiti svoju porodicu.

Komperatore je bio vatrogasac i otac dvije kćerke, rekao je u nedjelju guverner Pensilvanije Džoš Šapiro. Bio je iz grada Sarvera u Pensilvaniji.

Komperatore je “umro kao heroj” kada se “tijelom bacio na svoju porodicu” da bi je zaštitio od pucnjave tokom mitinga, rekla je njegova supruga, prema Šapiru.

– Kori je bio strastveni pristalica bivšeg predsjednika i bio je tako uzbuđen što je bio na skupu sa njim – rekao je Šapiro.

Fotograf objasnio kako je nastala sada već istorijska fotografija metka koji prolijeće kraj glave Trampu

Fotograf objasnio kako je nastala sada već istorijska fotografija metka koji prolijeće kraj glave Trampu

Članovi porodice odali su počast Komperatoreu koji je bio poznat u zajednici.

– Miting Donalda Trampa u Pensilvaniji je odnio život mog brata, Korija Komperatorea. Mržnja prema jednom čovjeku oduzela je život jednom čovjeku koga smo najviše voljeli. Bio je heroj koji je štitio svoje kćerke. Njegova žena i kćerke su upravo preživjele nezamislivo. Moj mlađi brat je upravo napunio 50 godina i imao je još toliko od života da doživi. Mržnja nema granica, ljubav nema granica. Molite se za moju snaju, nećake, moju majku, sestru, mene i njegove nećake jer ovo izgleda kao užasna noćna mora, ali znamo da je to naša bolna stvarnost – napisala je njegova sestra na Fejsbuku.

Crtež jasno pokazuje koliko je Tramp bio blizu smrti

Crtež jasno pokazuje koliko je Tramp bio blizu smrti

Državna policija Pensilvanije identifikovala je dvije povrijeđene žrtve kao 57-godišnjeg Dejvida Dača iz Nju Kensingtona i 74-godišnjeg Džejmsa Kopenhavera iz Mun Taunšipa.

– Ove žrtve i njihove porodice su svakako u našim mislima danas – rekao je komesar policije Pensilvanije, pukovnik Kristofer Paris.

Tramp je u postu na društvenoj mreži “Truth Social” izrazio saučešće žrtvama i njihovim porodicama.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 20:00 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 20:50 Serija: Ko te šiša

    'Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 21:20 Novine (12+)

    ''Novine (12+)

  • 22:15 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 22:30 Serija: Crna Guja (12+)

    ''Serija: Crna Guja (12+)

  • 23:05 Serija: 1993 (16+)

    ''Serija: 1993 (16+)