Užas

Sestri odsjekao glavu i nosio je kroz grad

  • Izvor: Agencije
  • 02.01.2024. 16:32

Jedan tinejdžer uhapšen je u Meksiku nakon što je odsjekao glavu svojoj sestru i nosio je naočigled šokiranih prolaznika.

Imenovan samo kao Sebastijan M, ovaj 19-godišnjak je osumnjičen za ubistvo Hulijete M. (29) u Kirogi, malom gradu u državi Mičoakan.

Policija je došla nakon poziva u subotu da mladić sa ljudskom glavom u ruci šeta duž auto-puta u predgrađu Kiroge, kako je navela kancelarija državnog javnog tužioca.

Osumnjičenog, za kojeg se navodi da je bio u stanju “opijenosti”, uhapsili su naoružani policajci u blizini vladine socijalne službe i oduzeli mu sačmaricu.


Navodno snimljeno čudno ponašanje životinja prije zemljotresa u Japanu

Navodno snimljeno čudno ponašanje životinja prije zemljotresa u Japanu

Kancelarija državnog tužioca identifikovala je osumnjičenog i žrtvu kao brata i sestru. Vlasti još nisu iznijele mogući motiv za ubistvo, niti je navedeno da li ima drugih umiješanih u jezivi zločin.

Sebastijan M. biće u pritvoru dok traje istraga.

Meksiko ima jednu od najvećih stopa ubistava u svijetu, uključujući femicid, odnosno ubistvo žena kod kojeg je pol žrtve ključni faktor u njihovoj smrti.

U prosjeku se svakog dana u zemlji ubije 10 žena ili djevojčica od strane njihovih partnera ili članova porodice, prema podacima vlade.


Šakom udario policajca

Šakom udario policajca

Ovaj problem je podstakao nekoliko talasa protesta posljednjih godina, a aktivisti su tražili temeljnije policijske istrage, više krivičnih gonjenja i strože kazne, prenosi "Metro".

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 14:15 Serija: Aviondžije (R) (12+)

    ''Serija 'Aviondžije' je domaći sitkom u režiji i prema ideji Saše i Ivana Al Hameda.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Tajne muzeja (R)

    ''Tajne muzeja (R)