Sve prijavljeno policiji

Prevarantica iz BiH presretala udovice na njemačkim grobljima i tražila im pare

  • Izvor: Nezavisne
  • 15.08.2024. 16:45

Krajnje neobičan slučaj prevare desio se ovih dana na groblju u njemačkom gradu Tegernze kada je mlađa žena, koja se predstavila da je iz BiH, pokušala da iznudi novac od 80-godišnje žene iz Njemačke, koja je došla da posjeti grob svog pokojnog supruga.

Prišla joj na groblju

Naime, kako je ispričala kćerka oštećene, sve se desilo prošlog petka kada je njena majka, po običaju, otišla na groblje.

Tamo je srela mlađu ženu, koja joj se predstavila da je iz BiH i koja joj je rekla da se nalazi u velikim problemima.

Naime, mlada žena joj je prišla sa pitanjem da li poznaje nekog kome treba čistačica.

Dukić pušten iz pritvora, inspektoru ne smije prilaziti na 200 metara

Dukić pušten iz pritvora, inspektoru ne smije prilaziti na 200 metara

Kako starija gospođa nije znala nikog, mlada žena iz BiH je nastavila svoju priču. Navodno, dolazi iz BiH, trenutno živi u Holckirhenu, ali je u teškoj finansijskoj situaciji. U Tegernze je došla samo zato što joj je jedan čovjek obećao posao, ali na kraju se ispostavilo da je želio da je iskoristi.

Bila je toliko uvjerljiva

- Sjele smo na klupu, a ona je počela da plače. Bila je toliko uvjerljiva da sam se čak i sažalila na nju.

Rekla je da je odbila ponudu tog čovjeka, jer nije htjela da proda svoje tijelo. Ali, problem je što je kasnila sa kirijom i bojala se da će ostati bez stana. Navodno, svu ušteđevinu je poslala mužu u BiH. Tada je rekla starici da bi joj 3.000 evra riješilo sve njene probleme. Naravno, ona nije imala te pare kod sebe, ali joj je dala 20 evra. Međutim, tada je ta mlada žena počela da insistira da odu do banke da ona podigne svoj novac.

Naravno, Njemica to nije uradila već je otišla kući gdje je ovaj susret prepričala kćerki koja je slučaj prijavila policiji.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: