Nesreća

Preminula majka dvoje maloljetne djece kada je na nju pala grana platana

  • Izvor: Telegraf
  • 14.07.2024. 15:42

Žena (44) poginula je u restoranu u grčkom mjestu Litohoro Pieria podno Olimpa, kada je na nju pala grana platana dok je sjedila u bašti. Nesreća se dogodila u petak oko 22 sata.

Ona je u restoranu sjedila sa suprugom i bratanicom, o kojoj se brinula jer joj je majka umrla nekoliko dana ranije. Dijete je vidjelo kako grana pada na nju i ubija je.

Shvativši šta se dogodilo, 10 gostiju restorana potrčalo je da podigne granu sa nesrećne žene, dok su drugi pokušavali da je održe u životu. Suprug ju je sve vrijeme držao za ruku.

Prevezena je u lokalnu bolnicu, ali ljekari su mogli samo da konstatuju smrt.

Rekonstrukcija atentata na Trampa: Neobezbijeđen krov, napadač i svjedoci koje niko nije čuo

Rekonstrukcija atentata na Trampa: Neobezbijeđen krov, napadač i svjedoci koje niko nije čuo

- Sjedio sam okrenut leđima, na udaljenosti od četiri-pet metara i čuli smo prasak, nešto poput munje. Grana je teška više od 700 kilograma, kao bomba da je pala sa visine od 10 metara. Podigla se prašina. Podigli smo granu, oslobodili je, ali je nakon nekoliko minuta izgubila puls - rekao je jedan od očevidaca.

Drugi očevidac opisao je situaciju kao "pravi šok".

- Čuli smo prasak i za nekoliko sekundi nastala je panika. Njen muž je imao mnogo sreće, grana je pala tik pored njega - ispričao je.

Ostali svjedoci su istakli da je grana toliko masivna da je izgledalo kao da je palo deblo.

Zašto je grana pala?

Mjesto na kom se dogodila tragedija prepuno je platana i mnogi uživaju u njihovoj hladovini u obližnjim restoranima i kafićima.

Drvo je ispitano i nije otkrivena nijedna bolest koja bi mogla da bude uzrok padu grane.

- Stabla platana na ovom konkretnom mjestu rastu veoma brzo i sada razmišljamo o tome koje mjere ćemo preduzeti da ne bismo morali da tugujemo. Drvo nije imalo problema u smislu suše ili unutrašnje korozije. To je bilo alarmantno, a šumari su zaključili da je do pada došlo isključivo zbog prekomjerne težine određene grane jer ispod drveta prolaze mnoge vode Еnipeja - rekao je gradonačelnik.

Greške američke tajne službe: Ogromna zastava i potencijalni položaji za atentatora

Greške američke tajne službe: Ogromna zastava i potencijalni položaji za atentatora

Vlasnik restorana je uhapšen, ali je kasnije pušten uz usmeni nalog tužioca. Lokali u blizini biće zatvoreni do sutra.

Ko je bila žena koja je nastradala?

Poginula žena je iz Karditse, a radila je u Litohoru, gdje je njen suprug radio u vojsci, zbog čega se i preselila u taj grad.

Imala je dvoje maloljetne djece, a prije nekoliko dana preminula je njena snaja, te se brinula i o bratanici koja je bila sa njom u trenutku tragedije.

U petak je izašla na piće u lokal u kom je došlo do nesreće.


(Telegraf.rs)

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 14:15 Serija: Ko te šiša (R)

    ''Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Narod priča (R)

    '‘Narod priča (R)i (R)