Napad

Počela ruska kontraofanziva u Kurskoj oblasti, predvode je Čečeni

  • Izvor: Agencije
  • 12.09.2024. 14:19

Rusija je objavila da je pokrenula veliku kontraofanzivu kako bi povratila kontrolu nad područjima Kurske oblasti koje su ukrajinske snage zauzele od početka upada na tu teritoriju prošlog mjeseca.

Američki CNBC prenosi da je general major Apti Alaudinov, komandant čečenskih specijalnih snaga "Ahmat" u Kurskoj oblasti, kazao da su ruske trupe stavile pod svoju kontrolu oko deset naselja u toj oblasti koja se graniči sa sjeveroistočnom Ukrajinom.

- Situacija kod nas je dobra, naše jedinice su prešle u ofanzivu. Ukupno je oslobođeno oko deset naselja u Kurskoj oblasti - rekao je juče ruskoj agenciji Tass Alaudinov, koji je takođe i zamenik šefa vojno-političke administracije u Ministarstvu odbrane Rusije.

Ukrajinci ubili stotine saboraca koji su htjeli da se predaju u Kurskoj oblasti

Ukrajinci ubili stotine saboraca koji su htjeli da se predaju u Kurskoj oblasti

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov kazao je danas da se ukrajinske snage "sada konstantno istiskuju" iz Kurske oblasti.

- Biće u potpunosti, oko toga ne može da bude sumnje - rekao je Lavrov za RIA Novosti.

Ukrajina nije demantovala navode o početku ruske kontraofanzive, ali su zapadni vojni analitičari na osnovu geolociranih snimaka i vizuelnih dokaza potvrdili da se ona odvija i da su ruske trupe u pokretu i vrše operacije u Kurskoj oblasti.

Pratite nas i putem Vibera

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Po svijetu sa Robertom Dacešinom

    ''Po svijetu sa Robertom Dacešinom

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.