Pogranična oblast

Patrušev: Upad u Kursk planiran uz NATO i zapadne službe

  • 16.08.2024. 12:19

Upad ukrajinskih snaga u pograničnu Kursku oblast Rusije planiran je uz učešće NATO-a i zapadnih specijalnih službi, rekao je saradnik ruskog predsjednika Nikolaj Patrušev.

"Zapad je doveo kriminalnu huntu na vlast u Ukrajini. Članice NATO-a šalju naoružanje i vojne instruktore u Ukrajinu, nastavljaju da im daju obavještajne podatke i kontrolišu postupke neonacističkih grupacija", izjavio je Patrušev, prenosi ruski dnevnik "Izvestija".

Bjelorusija sprema vojsku: Počinje novi rat?

Bjelorusija sprema vojsku: Počinje novi rat?

Prema njegovim riječima, operacija u Kurskoj oblasti, takođe je planirana uz učešće NATO-a i zapadnih specijalnih službi, što je izazvano shvatanjem režima u Kijevu da im prijeti kolaps.

Konačno! Rusija povukla potez koji se dugo čekao!

Konačno! Rusija povukla potez koji se dugo čekao!

On je odbacio tvrdnje Stejt departmenta da SAD nisu učestvovale u upadu ukrajinskih snaga.

Patrušev napominje da je poznato da Amerika kaže jedno, a čini potpuno suprotno, te da se bez njihovog učešća Kijev nikad ne bi usudio da napravi korak ka ruskoj teritoriji.

Pratite nas i putem Vibera

  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 14:00 Keto kuhinjica

    ''Keto kuhinjica

  • 14:15 Serija: Ko te šiša (R)

    ''Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.