Sastanak sa generalima

Na novom Putinovom snimku misteriozni detalj: Jesu li to ta vrata?

  • Izvor: Blic
  • 26.08.2024. 17:39

Kremlj je nedavno objavio snimak na kojem se vidi ruski predsjednik Vladimir Putin tokom sastanka sa načelnikom Generalštaba Valerijem Gerasimovim i njegovim zamjenikom, a glavna tema bila je situacija u Kursku. Međutim, nezavisni ruski mediji primijetili su kako je Kremlj zapravo objavio snimak bez zvuka, sa zamagljenim papirima na stolu. Posebnu pažnju privuklo je ono što liči na vrata u zidu iza Putina.

Na stolu za kojim sjede Vladimir Putin, Valerij Gerasimov i Sergej Rudskoj nalaze se zamagljeni papiri. Video traje oko minut. Prema zvaničnom saopštenju Kremlja, Gerasimov je izvijestio Putina o situaciji u oblasti Kurska, gdje ukrajinska ofanziva traje tri nedjelje.

Primjetno je da nema nikakvog zvuka na snimku, pa čak ni u uvodnom djelu, kada se zvaničnici pripremaju za brifing.

Slika bez tona i zamagljeni papiri

Bi-bi-si na ruskom navodi da je sastanak održan na jednom od komandnih mjesta ruskog Ministarstva odbrane.

- Teško je razumjeti kako je tekla diskusija o izvještaju vojnih komandanata jer je pres služba Kremlja objavila snimak bez zvuka - primjećuje Bi-bi-si.

Porodila se žena koja je napravila

Porodila se žena koja je napravila "haos" na granici: Tata išao od auta do auta i tražio da se sklone

Drugo pitanje koje je postavljeno tiče se zamagljenih papira na stolu.

Ruski nezavisni mediji pokušali su da dobiju odgovor od Kremlja, ali se portparol Dmitrij Peskov nije oglašavao.

"Putin je izdao uputstva"

U zvaničnom saopštenju koje je izdato nakon sastanka, navodi se da je ruski predsjednik saslušao izvještaje vojnih komandanata.

-Visoki oficiri su izvijestili predsjednika o protivdejstvu neprijateljskim snagama koje su upadale na teritoriju Kurske oblasti i preduzetim mjerama za njihovo uništenje, kao i o trenutnim rezultatima specijalne vojne operacije - navodi se u saopštenju pres službe Kremlja, prenosi TASS.

Gerasimov je predsjedniku iznio detaljan izvještaj o situaciji, a Putin je nakon toga izdao potrebna uputstva.

Misteriozna vrata

Još jedan čudan detalj sa ovog sastanka, koji nije uspio da promakne korisnicima društvenih mreža, jesu vrata u zidu iza Putina.

Na snimku se vidi kako u zidu postoje linije u formi vrata. Niko nije uspio da pronađe odgovor na pitanje čemu ona služe, ali korisnici društvenih mreža uveliko spekulišu da su u pitanju vrata koja vode ka tajnom bunkeru za Putina.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: