Komšije otkrile jezive detalje o porodici

Kuća užasa: Otac i kćerka bili u vezi i ubijali svoje bebe!

  • 18.09.2023. 17:39

Ostaci tijela troje novorođenčadi umotanih u plastične kese pronađeni su u plitkim grobovima u podrumu kuće u selu Černiki na sjeveru Poljske.

Pjotr Gjerašik (54) i njegova kćerka Paulina Gjerašik (20) uhapšeni su zbog sumnje da su bili u incestuoznoj vezi i da su ubili pomenutu novorođenčad.

Pjotr Gjerašik optužen je za tri ubistva i incestuozne odnose sa kćerkom Paulinom i još jednom kćerkom. Paulina Gjerašik optužena je za dva ubistva i incestuozni odnos sa ocem.

Suđenje Belivuku i Miljkoviću prekinuto jer im je

Suđenje Belivuku i Miljkoviću prekinuto jer im je "pozlilo"

Pjotr Gjerašik i Paulina Gjerašik su roditelji dvoje od troje ubijene djece, a njihova veza je navodno bila sporazumna.

Gjerasik i njegova druga kćerka su roditelji njihovog trećeg djeteta. Ta njegova kćerka je zatrudnila nakon što ju je prisilio na seks. Tužioci sumnjaju da je on ubio treće od troje mrtvih novorođenčadi.

Nakon što mu je žena preminula prije 15-ak godina, Pjotr Gjerašik se preselio u Černiku u Poljskoj da brine o svojoj djeci.

Akcija

Akcija "Plantaža 2023": Pronađena indijska konoplja na području Bratunca

– Otac je ostao sam sa djecom. Bilo ih je mnogo, 10 ili 12. Najstariji su se već odselili. Pjotr je ostavio dobar utisak. Dvorište je bilo neuredno, ali je postavio nove prozore. Nije bilo indicija da je konzumirao alkohol. Vodio je djecu u šetnje i u šumu da beru pečurke. Bili su obični ljudi. Ko bi pomislio da su se ovakva zvijerstva dešavala u njihovom domu – rekao je jedan mještanin sela Černiki.

Jedna od prijateljica Pauline Gjerašik posumnjala je da je trudna jer je počela da nosi širu, veću odjeću. Gjerašik je u jednom trenutku uzela tri nedjelje odsustva sa posla, ali se na njega vratila poslije nedjelju dana.

Tatjana htjela da napravi sliku pa pala u provaliju, a onda je

Tatjana htjela da napravi sliku pa pala u provaliju, a onda je "sudbina umiješala prste"

– Svi smo mislili da je trudna. Mislim da je vezala kaiš oko struka. Napravila je improvizovani korset. Kada se vratila sa odmora, bilo je jasno da se nešto promijenilo. Bila je mršavija, slabija i stalno umorna. Kada smo je pitali za dijete, pravila se da ne zna ništa o tome – rekla je jedna radnica prodavnice u kojoj je radila Paulina Gjerašik.

Drugi mještanin Černika rekao je da su otac i kćerka “živjeli kao par”, prenosi Blic.

– Oslovljavala ga je sa “Pjotre”. Držali su se za ruke. Prije nekoliko mjeseci, obrijao joj je glavu da je drugi momci ne bi gledali. On je za nju bio Bog – rekao je.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: