SAD

Kako je Tramprova porodica reagovala na vijest o atentatu

  • Izvor: Euronews
  • 14.07.2024. 13:27

Na mitingu u Batleru u Pensilvaniji 20-godišnji Tomas Metju Kruks pucao je na bivšeg predsjednika SAD Donalda Trampa pogodivši ga tom prilikom u uvo, a nakon reakcija svjetskih lidera, oglasili su se i članovi Trampove porodice.

Kćerka Donalda Trampa, Ivanka Tramp, objavila je na platformi "X" zahvalnicu za "ljubav i molitve" za svog oca i za druge žrtve "besmislenog nasilja".

"Hvala vam na ljubavi i molitvama za mog oca i za druge žrtve današnjeg besmislenog nasilja u Batleru u Pensilvaniji. Zahvalan sam Tajnoj službi i svim ostalim službenicima za sprovođenje zakona na njihovim brzim i odlučnim akcijama danas. Nastavljam da se molim za našu zemlju. Volim te tata, danas i uvek", napisala je Ivanka Tramp, prenosi Еuronjuz.

Istorijat atentata na američke predsjednike i političare

Istorijat atentata na američke predsjednike i političare

Takođe na platformi "X", Donald Tramp Mlađi je zakačio sliku svog oca koji je odveden sa mitinga u Pensilvaniji sa podignutom pesnicom u vazduhu i krvlju na licu.

Pored slike je natpis: "On nikada neće prestati da se bori za spas Amerike“.

Rekonstrukcija atentata na Trampa: Neobezbijeđen krov, napadač i svjedoci koje niko nije čuo

Rekonstrukcija atentata na Trampa: Neobezbijeđen krov, napadač i svjedoci koje niko nije čuo

Na istoj platformi, Tifani Arijana Tramp zahvaljuje Bogu što je njen otac živ, dodajući da političko nasilje "nikada nije rješenje".

Greške američke tajne službe: Ogromna zastava i potencijalni položaji za atentatora

Greške američke tajne službe: Ogromna zastava i potencijalni položaji za atentatora

"Izlivi ljubavi i podrške mom tati duboko cijenim. Hvala ti Bože što je održao mog oca u životu. Političko nasilje nikada nije odgovor. Bog blagoslovio tajnu službu i policiju koja je neustrašivo intervenisala. Molimo vas da u svoje molitve uključite porodice žrtava. Kao što ste danas vidjeli, moj otac je borac i nastaviće da se bori za vas i SAD", napisala je Tifani Tramp.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 12:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 12:15 Serija: Red Rok (R) (12+)

    ''Red Rok' je irska kriminalistička serija koja prati slučajeve policijske stanice smještene u izmišljeni primorski grad Red Rock u blizini Dablina, te privatne turbulentne odnose gardista i mještana.

  • 12:45 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 13:00 Serija: Istine i laži (12+)

    ''Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 14:00 Keto kuhinjica

    ''Keto kuhinjica