Volgogradska oblast

Gori vojni aerodrom u Rusiji, odjeknule eksplozije

  • Izvor: Agencije
  • 22.08.2024. 08:34

Tokom protekle noći u ruskom gradu Kalahu na Donu, u Volgogradskoj oblasti, odjeknule su eksplozije koje je, po svemu sudeći, prouzrokovao napad dronom.

Nakon eksplozija, požar je izbio na obližnjem vojnom aerodromu. Volgogradska oblast se nalazi oko 900 kilometara jugoistočno od Moskve.

Odvratniju plažu od ove vjerovatno niste nikada vidjeli

Odvratniju plažu od ove vjerovatno niste nikada vidjeli

Pretpostavlja se da je meta napada bila vazdušna baza Marinovka u selu Oktjabrski, oko 20 kilometara od Kalaha na Donu. Svjedoci iz obližnjih oblasti prijavili su da su tokom napada čuli između šest i deset jakih eksplozija, praćenih karakterističnim zvucima dronova, javilo je više ruskih Telegram kanala.

Stanovnici Kalaha na Donu počeli su da prijavljuju eksplozije oko 3:30 po lokalnom vremenu.

Telegram kanal Baza objavio je da je jedan od dronova navodno presretnut nekoliko kilometara od aerodroma, dok su krhotine sa drugog drona pale na obližnju zgradu i izazvale požar.

Počinje naplata još jednog parkinga u Banjaluci

Počinje naplata još jednog parkinga u Banjaluci

Lokalne vlasti nisu objavile nikakve informacije o napadu.

Ukrajinske snage redovno sprovode napade dronovima i sabotažne akcije na ruskoj teritoriji, ciljajući vojna sredstva, rafinerije nafte i industrijske objekte.

Pratite nas i putem Vibera

  • 14:15 Serija: Ko te šiša (R)

    ''Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Revolucija 1917 (R)

    ''Revolucija 1917 (R)