Bijela kuća sve demantovala

''Gore'' društvene mreže u SAD: Traže dokaze da je Bajden živ

  • 23.07.2024. 07:27

Među korisnicima društvenih mreža u Sjedinjenim Američkim Državama šire se glasine o "smrti Bajdena" zbog toga što se američki predsjednik već nekoliko dana nije pojavio u javnosti, uprkos izjavi o povlačenju iz predsjedničke trke, piše ruski portal RIA novosti.

- Ako danas ujutro ne vidimo živog Džoa Bajdena kako se obraća naciji putem videa, on je mrtav ili umire. Drugo objašnjenje ne postoji - izjavila je spisateljica Darla Šajn.

- Navodi se da je Džo Bajden posljednji put viđen u javnosti 17. jula. Tada mu je 'otkriven korona virus' i rečeno mu je da se samoizoluje u Delaveru na nedjelju dana. To se dogodilo nekoliko dana nakon pokušaja atentata na Trampa. Amerika želi da zna: gdje je Džo? - zapitao se novinar Kajl Beker.

Kamala Haris ima podršku dovoljnog broja delegata za predsjedničku nominaciju

Kamala Haris ima podršku dovoljnog broja delegata za predsjedničku nominaciju

- Zašto mediji ne zahtevaju pojavljivanje Džoa Bajdena pred kamerama? Zašto Kongres to ne zahtijeva?! - ogorčeno je upitao voditelj "YourVoice America"" Bil Mičel.

Pod posljednjom objavom na zvaničnom nalogu predsjednika SAD na Iksu, u komentarima zahtijevaju da se Bajden fotografiše sa današnjim novinama. Ovaj prijedlog podržalo je više od 20 hiljada korisnika.

Ko dobija, a ko gubi povlačenjem Bajdena iz predsjedničke trke?

Ko dobija, a ko gubi povlačenjem Bajdena iz predsjedničke trke?

U administraciji predsjednika SAD, na osnovu spekulacija o smrti američkog lidera, saopšteno je da je Bajden u ponedjeljak održao sastanke sa zvaničnicima za nacionalnu bezbjednost u virtuelnom formatu.

Bijela kuća demantuje: Bajden održao sastanke sa zvaničnicima za bezbjednost

Predsjednik SAD Džo Bajden je u ponedjeljak održao nekoliko sastanaka sa zvaničnicima zaduženim za bezbjednost, saopštila je Bijela kuća.

"Bajden je saslušao brifing na temu unutrašnje bezbjednosti od Liz Šervud-Rendal, pomoćnika predsjednika i savjetnika za unutrašnju bezbjednost. Pored toga, predsjednik je saslušao brifing na temu nacionalne bezbjednosti od svog savjetnika Džejka Salivana. Oba brifinga su održana virtuelno", navedeno je u saopštenju, prenosi Informer.

Pratite nas i putem Vibera