Kako im je palo na pamet?

Bebu staru dva mjeseca hranili kozjim mlijekom, kobasicama i sokom

  • Izvor: Slobodna Dalmacija
  • 26.08.2024. 19:03

U ruralnom jugozapadnom Misuriju uhapšeni su dvije žene i jedan muškarac pod optužbom za ugrožavanje djece.

Hapšenje je uslijedilo nakon dojave državnoj telefonskoj liniji za zlostavljanje i zanemarivanje djece, piše "Fox2New".

Portparol šerifove kancelarije okruga Daglas rekao je da su zamjenik i članovi Odjela za djecu otišli na imanje gdje su pronašli oko 80 biljaka marihuane.

Međutim, zamjenik nije zatekao nikoga u kući. Sat vremena kasnije vratili su se u kuću i vidjeli da su biljke marihuane posječene i stavljene na hrpu.

Šerif je pokucao na vrata i razgovarao s Džejmijem J. Vajtom.

Iz šerifove kancelarije su naveli da je Vajt (44) rekao šerifu da su Еšli M. Din (21) i Nikolas V. Vomble (25) otrčali u šumu s djetetom starim osam sedmica nakon što su zamjenik i radnici Dječijeg odjela prvi put otišli. Vajt je takođe priznao da je u međuvremenu posjekao biljke marihuane.

U Sudanu pukla brana, stradalo najmanje 60 osoba

U Sudanu pukla brana, stradalo najmanje 60 osoba

Vajt je viknuo prema šumi, a Vomble i Din su izašli s djetetom. Beba je pothranjena i lošeg fizičkog zdravlja i odvedena je u lokalnu bolnicu.

Šerifov ured je rekao da su roditelji hranili bebu kozjim mlijekom, zgnječenim bečkim kobasicama i sokom. Kancelarija tužitelja okruga Daglas optužila je Vajta, Vomblea i Dean za ugrožavanje dobrobiti djeteta prvog stepena – ozbiljne tjelesne povrede i zlostavljanje ili zanemarivanje djeteta. Vajt ostaje u zatvoru uz garanciju od 150.000 dolara, a garancija za Vomble i Din je 15.000 dolara.

Trojac bi se trebao vratiti na sud 3. septembra.

Pratite nas i putem Vibera