Predsjednik Srbije

Vučić: Ne razumijem kako su se svi ujedinili u zaštiti NDH i ustaških zločina

  • Izvor: SRNA
  • 27.07.2024. 18:16

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da ne razumije to što su se svi ujedinili u zaštiti NDH i ustaških zločina iz Drugog svjetskog rata i istakao da je Hrvatska upala u sopstvenu zamku pokazujući da ne pravi nikakvu razliku u odnosu na NDH i bilo koje druge hrvatske države koje su do sada postojale.

"Kako ne kažu počinili smo zločin, genocid nad tim Srbima i žao nam je", rekao je Vučić novinarima u Parizu.

On je naveo da ni bivšem članu Еvropskog parlamenta iz Hrvatske Toninu Piculi ni drugima ni malo nije neprijatno što se pozivaju na pravni i politički kontinuitet iz NDH.

"Kako vam nije palo na pamet da su time što su ovim ljudima zabranili ulazak (zvaničnicima iz Crne Gore Andriji Mandiću, Milanu Kneževiću i Aleksi Bečiću) upali u sopstvenu zamku i pokazali da nikakvu razliku ne prave u odnosu na NDH i bilo koju drugu hrvatsku državu koja je postojala", dodao je Vučić.

Rusi lutajućom municijom uništili još jedan čuveni Abrams

Rusi lutajućom municijom uništili još jedan čuveni Abrams

Komentarišući izjave Picule koji krivi Vučića za narušene odnose Hrvatske i Crne Gore, predsjednik Srbije je rekao da Picula sada traži posao, odnosno koga će da reketira nakon što ga napadne.

"Moj uticaj raste, Tonino Picula ne može da spava. Moj uticaj će još da raste i on treba da se sjekira", rekao je Vučić na zajedničkoj konferenciji za novinare sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom.

On je naveo da je hrvatski ministar spoljnih poslova Gordan Grlić Radman, koji je u Bugojnu primijetio da nema više ulica koje se nazivaju po Hrvatima, zaboravio da su Srbi protjerani iz tog grada i da ih sada samo 43 tu živi.

"Toga se nije sjetio, a sjetio se imena ulica", rekao je Vučić.

Odgovarajući na pitanje o najavi da će biti ometanja obeležavanja 29 godina od zločina nad Srbima u hrvatskoj akciji "Oluja", Vučić je rekao da su ti za liječenje.

Otvorena Srpska kuća u Parizu, prisustvovali Dodik i Vučić

Otvorena Srpska kuća u Parizu, prisustvovali Dodik i Vučić

"Ti nisu normalni, oni su za liječenje jer kada misle da odavanje počasti ubijenima i stradanju srpskog naroda koriste za dnevnopolitičke poene. Ali moraćemo da ih čuvamo od naroda. Brinućemo o njima kao malo vode na dlanu", rekao je Vučić.

Predsjednik Srbije je najavio da će do 5. ili 6. septembra ugostiti francuskog predsjednika Еmanuela Makrona.

Vučić je rekao da sportistima iz regiona želi uspjeh na Olimpijskim igrama, ali da navija samo za Srbiju.

Pratite nas i putem Vibera

  • 20:00 Serija: Ljubavni zalogaji (12+)

    ' '''Domaći sitkom ’Ljubavni zalogaji’ u režiji Milorada Milinovića uzbudljiva je avantura dva prijatelja Džonija i Šukija koji na Dorćolu otvaraju restoran ’na crno’, a koji nosi isti naziv kao i ovaj simpatični sitkom.

  • 20:30 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    ' ''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 21:15 Serija: Ko te šiša (12+)

    Serija: Ko te šiša (12+)

  • 21:45 Serija: Nasljednici (12+)

    ''Danska serija 'Nasljednici', otvara priču o porodici poznate i ekscentrične umjetnice, Veronike, koja nakon smrti svoju djecu stavlja na veliki ispit života. Gro, Frederik i Еmil očekuju pravednu podjelu imanja, no sve što je majka imala, ostavlja vanbračoj ćerci Signe.

  • 22:45 Film

    ''''Film

  • 00:55 Noćni program

    Noćni program