Još dva mjeseca

Slađanu Trajkoviću produžen pritvor!

  • 17.01.2024. 15:07

Advokat Dejan Vasić potvrdio je da je njegovom branjeniku, Slađanu Trajkoviću, mjera pritvora produžena na još dva mjeseca.

"Osnovni sud u Prištini je ponovo produžio mjeru sudskog pritvora Slađanu Trajkoviću na još dva mjeseca i u isto vrijeme zakazao suđenje i početak njegovog pretresa pred novim vijećem za 25. tekućeg mjeseca. Mi pokušavamo da u ovoj fazi prije suđenja obezbijedimo kompletnu dokumentaciju koju Specijalno tužilaštvo odbija da nam preda", kazao je Vasić za "Kosovo onlajn".

On je istakao da je prethodni sudija na ovom slučaju stalo na stranu tužilaštva.

"Mi smo tome prigovarali. Očekujemo da će novi članovi i predsjednik vijeća imati više sluha za poštovanje zakonskih odredba, ništa drugo. U suštini, mi više od toga i ne tražimo, osim da se poštuju naša zakonska prava na odbranu i da nam se dopusti jednak tretman sa Specijalnim tužilaštvom, da imamo dokaze koji posjeduju i oni", poručio je Vasić.

Nekadašnji pripadnik tzv. Kosovske policije Slađan Trajković uhapšen je 16. decembra 2022. godine u naselju Bošnjačka mahala u Sjevernoj Mitrovici zbog navodnog ratnog zločina.

Pratite nas i putem Vibera